‘Derhal durdurun’ demişti,Şimdi kendisini bu projeye adadı

Elon Musk’ın yapay zeka işinde ciddi olduğu belirtiliyor. İddia’ya göre Twitter CEO’su Musk, yapay zeka teknolojilerine yoğunlaşmak için 10 bin GPU satın aldığı söyleniyor.

‘Derhal durdurun’ demişti,Şimdi kendisini bu projeye adadı
Yayınlama: 12.04.2023 22:08:14
A+
A-

Birkaç eski DeepMind araştırmacısını işe aldıktan bir aydan fazla bir süre sonra, Twitter’ın şirket içi bir yapay zeka projesiyle ilerlediği bildiriliyor. Business Insider’a göre, Elon Musk kısa bir süre önce şirketin kalan iki veri merkezinden birinde kullanılmak üzere 10.000 GPU satın aldı. Bu şirketin Twitter  olduğu söyleniyor.

'Derhal durdurun!' demişti... Şimdi kendisini bu projeye adadı: 10 bin adet satın aldı!

KENDİSİNİ BU PROJEYE ADADI

Bir kaynak, Twitter’ın yapay zeka çalışmalarında kullanmayı planlamadığı takdirde veri merkezi sınıfı GPU’lara bu kadar çok para harcaması için pek bir neden olmayacağı göz önüne alındığında, satın alma işleminin Musk’ın bu çabaya “kendini adadığını” gösterdiğini söyledi.

Projenin, şirketin kendi devasa veri hazinesi üzerinde eğiteceği üretken bir yapay zekanın oluşturulmasını içerdiği bildiriliyor. Twitter’ın bu teknolojiyi nasıl kullanacağı belli değil. Musk’ın üretken bir yapay zekanın platformun arama işlevini artırabileceğini veya şirketin reklamcılık işini yeniden inşa etmesine yardımcı olabileceğini öne sürülüyor. Her halükarda rapor, Musk’ın kısa bir süre önce yapay zeka geliştirmeye altı ay ara verilmesi çağrısında bulunan açık bir mektubu imzalama kararı yapay zeka dünyasını heyecanlandırıyor.

 

YAPAY ZEKA GELİŞMELERİNİ ELEŞTİRMİŞTİ

Yapay zeka gelişmelerine Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla tepki gösteren Musk, geçtiğimiz günlerde yapay zeka çalışmalarının 6 ay ertelenmesi gerektiği savunulan halka açık bir mektubu imzalamıştı.

Musk, 2015 yılında kurucuları arasında yer aldığı yapay zeka araştırma kuruluşu OpenAI’yi sert bir dille eleştirmişti. Elon Musk’ın son paylaşımlarından birinde ise OpenAI’a karşı

“100 milyon dolar bağışta bulunduğum kar amacı gütmeyen bir kuruluşun nasıl olup da 30 milyar dolar piyasa değerine sahip bir kar amacı güden kuruluş haline geldiği konusunda hala kafam karışık. Eğer bu yasalsa, neden herkes bunu yapmıyor?” ifadelerinde bulundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.