Dolar ve Euro’da son durum

20 Mart’ta 19 TL’nin üstüne yerleşen dolar kuru bugüne 19,09 TL’den başladı. Kur Kasım ayından bugüne 18,50 TL’den 19,09 TL’ye kadar geldi. Euro ise 20,64 TL’den haftaya başladı.

Dolar ve Euro’da son durum
Yayınlama: 28.03.2023 09:59:07
A+
A-

Bu hafta içerde önemli veri bulunmazken, yurtdışında euro bölgesi enflasyon rakamları ile ABD’de işsizlik başvuruları takip edilecek.

Geçtiğimiz hafta piyasalar ABD’de devletin attığı adımlarla nispeten sakinleşirken, Euro bölgesinden gelen haberlerle çalkalandı. Credit Suisse’nin satın alınıp endişelerin yatışmasının ardından endişeler bu kez Alman bankası Deutsche Bank üzerine yoğunlaştı.

Deutsche Bank’ın CDS(Kredi Temerrüt Swapı)’in yüzde 35 yükselmesi Euro semalarında endişelerin yeniden hortlmasına vesile olurken, dolar da diğer para birimlerine karşı değer kazanmıştı. Deutsche Bank hisseleri cuma gününü yüzde 9 değer kaybıyla kapattı.

Yeni haftaya başlarken dolar endeksi DXY 102,73 ile yatay seyrediyor. Euro dolar paritesi de 1,0765’de seyrediyor.

TCMB’nin rezervleri geçtiğimiz hafta aylar sonra ilk kez artış göstermişti. Artış Suudi Arabistan ile yapılan anlaşma gereği aktarılan 5 milyar dolarlık mevduattan kaynaklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) brüt rezervleri geçen hafta 6,8 milyar dolar, net rezervleri ise 1,3 milyar dolar arttı.

TCMB’nin döviz rezervleri ise geçtiğimiz hafta 69 milyar 696 milyon dolardan 73 milyar 928 milyon dolara yükseldi.

Merkez Bankası’nın altın rezervleri ise 52 milyar 959 milyon dolara çıktı. Altın rezervleri bir önceki hafta ise 50 milyar 316 milyon dolar seviyesindeydi.

Reuters’de yer alan bir habere göre, bankalar seçim sonrasında bir kur ve faiz şokuna karşı testler yapmaya başladı.

Hükümetin düşük faiz ile yatırım ihracat ve cari fazla vermeye dayalı politikalarına karşı seçim sonrasındaki olası iktidar değişiminde yaşanabileceklere karşı daha yüksek faizli ve daha yüksek/düşük kurlu ortamlara karşı bankaların ne kadar dirençli olduğu test ediliyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş