Dünyada ve Türkiye’de bir ilk! Suudi Stopover vizesi başlatıldı

Dışişleri Bakanlığı; Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Hac ve Umre Bakanlığı, Suudi Turizm Otoritesi, SAUDIA ve flynas ile iş birliği yaparak yeni bir Stopover Vizesi başlattığını duyurdu. Vize Umre ziyaretinde de kullanılabilecek.

Dünyada ve Türkiye’de bir ilk! Suudi Stopover vizesi başlatıldı
Yayınlama: 03.02.2023 17:41:55
A+
A-

Ücretsiz stopover vizesi, tarihi turizm e-Vizesinden daha fazla sayıda ülkeye açık ve Suudi Arabistan’ın, destinasyonu daha erişilebilir hale getirmek için yaptığı son hamle.

Bu yılın ilk çeyreğinde, Suudi Arabistan’a giden havayolu kapasitesinin, Suudi Arabistan’a giden veya Suudi Arabistan’dan gelen en yoğun ilk on uluslararası rotadan dördünün olduğu 2022’nin aynı dönemine kıyasla %65’in üzerinde artması bekleniyor.

 

Dünyada ve Türkiye'de bir ilk! Suudi Stopover vizesi başlatıldı

 

YOLCULAR ÜLKEDE 96 SAATE KADAR KALABİLECEK

Stopover Vizesi, yolcuların ülkede 96 saate kadar kalmalarına izin verecek ve her zamankinden daha fazla ziyaretçinin Suudi’nin eşsiz tarihi, kültürel ve manevi mekanlarını keşfetmesine olanak tanıyacak.

UMRE ZİYARETİNDE KULLANILABİLECEK

Seyahat eden kişiler ayrıca manevi Umre ritüelini gerçekleştirmek için Stopover Vizesini kullanabilecekler. Müslüman ziyaretçiler, SAUDIA ve flynas aracılığıyla uçuş rezervasyonu yapabilir; ancak Umre için de Nusuk platformu aracılığıyla kayıt yaptırmalılar.

 

Dünyada ve Türkiye'de bir ilk! Suudi Stopover vizesi başlatıldı

 

BİR GECELİK ÜCRETSİZ OTEL KONAKLAMASINA HAK KAZANACAK

Ziyaretçiler için daha da heyecan verici olan ise, Stopover Vizesi sahipleri, SAUDIA üzerinden rezervasyon yaptıklarında mola sırasında bir gecelik ücretsiz otel konaklamasına hak kazanacak.

Ziyaretçilerin konaklama sürelerini en iyi şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak için, ziyaretçilere ilham verme amacıyla Cidde’deki Al-Balad’da gezinme veya Suudi Arabistan’ın altı UNESCO Dünya Mirası bölgesinden biri olan Diriyah’taki Al-Turaif bölgesini ziyaret etme konusunda 24, 48, 72 ve 96 saatlik özel güzergahlar geliştirildi.

Ziyaretçiler ayrıca, uzun mesafeli uçuşları bölmek veya Suudi Arabistan’ın yeni gelişen eğlence ve sezonluk etkinlik takvimini deneyimlemek için bir bonus seyahat rezervasyonu yapmak ya da hatta son varış noktalarına giden yolda gezilerini uzatmak için Stopover Vizesini kullanabilir.

Stopover Vizesi uygulaması, SAUDIA veya flynas havayollarında nihai varış noktasına seyahat eden tüm yolcular için havayolu rezervasyon platformları aracılığıyla otomatik olarak kullanıma sunulacaktır. Suudi Arabistan’daki herhangi bir havaalanı üzerinden mola verilebilir. Birçoğu için başvuru süreci üç dakikadan kısa sürede tamamlanabilir ve seyahatten 90 gün öncesine kadar başvuru yapılabilir.

Stopover Vizesi, ziyaretçilere Arabistan’ın otantik evini deneyimlemeleri için başka bir esnek seçenek sunmaktadır ve Suudi Arabistan’ın 2030 yılına kadar yılda 100 milyon ziyarete ulaşma vizyonuna katkıda bulunacak.

Suudi Arabistan Turizm Bakanı ve Suudi Turizm Otoritesi Yönetim Kurulu Başkanı Ekselansları Ahmed Al Khateeb şunları söyledi:

“Yeni Stopover Vizesi, Suudi Arabistan’ın turizm sektöründe büyümeyi geliştirme ve teşvik etme taahhüdünün bir başka kanıtıdır. Eğlence, iş veya umre için ulusal taşıyıcılarımızla Suudi Arabistan’dan geçen yolculara açıktır. Suudi Arabistan lider bir küresel turizm destinasyonuna dönüşürken, hükümet ve turizm ekosistemi genelinde birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

Suudi Turizm Otoritesi CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Fahd Hamidaddin şunları söyledi:

“Bugün Suudi Arabistan’ın ilk Stopover Vizesinin duyurusu, entegre kamu ve özel sektör iş birliğinin dönüm noktası niteliğinde bir örneğidir. İlk On küresel rotanın dördü, 2022’de Suudi havalimanlarının içinde veya dışındaydı; bu, Suudi destinasyonunun çekiciliğinin bir kanıtıydı.

Suudi kendini kusursuz bir ziyaretçi deneyimine adamıştır. Ulusal hava taşıyıcılarımız SAUDIA ve flynas ile ortaklaşa olarak, yalnızca Suudi Arabistan’ın erişilebilirliğini ve birinci sınıf destinasyon olma teklifimizi geliştiren, anında Stopover Vizesi sağlamak için dijital platformlar kullanıyoruz.”

SAUDIA CEO’su Kaptan İbrahim Koshy şunları söyledi:

“Bu yenilikçi ve kusursuz Stopover Vizesinin lansmanı, havacılık endüstrisinde türünün ilk örneği ve dijital dönüşüm programımızda önemli bir kilometre taşıdır. Bu, SAUDIA’nın Krallığın 2030 yılına kadar 100 milyon ziyarete ulaşma stratejik hedefini destekleme taahhüdünün bir kanıtı olup, Doğu ile Batı’yı birbirine bağlayan bir merkez olarak konumumuzu güçlendirirken artan transit yolcu sayısını olumlu yönde etkileyeceğinden eminiz. Yeni hizmet ayrıca yolcuları umre yapmaya, önemli destinasyonları ziyaret etmeye ve etkinlikler ile Suudi sezonlarına katılmaya teşvik edecek.”

Dünyada ve Türkiye'de bir ilk! Suudi Stopover vizesi başlatıldı

Flynas CEO’su ve Genel Müdürü Bandar Almohanna şunları söyledi:

“Suudi Vizyon 2030, Krallığın tüm sektörlerdeki hedeflerini destekleme hırsıyla düzenleyici ve idari sektörler ile özel sektör arasındaki iş birliği için sağlam temeller atmıştır. Bugün flynas, Suudi Arabistan’ın ulusal taşıyıcılarının yeni Stopover Vizesinin verilmesini kolaylaştırmasını sağlayan bu ekosistemin bir parçası olmaktan gurur duymaktadır. Bu, Suudi Arabistan’da 96 saate kadar mola vermek isteyen yolcularımızın son varış noktasına ulaşma sürecini kolaylaştıran ve hızlandıran sevindirici bir gelişmedir.”

STOPOVER NEDİR?

STOPOVER (Duraklama Noktası ) : Bir yolculuğun kalkış ve varış noktaları arasında verilmesi önceden belirlenmiş ara, kesinti. Yolcu bir noktadan diğer noktaya giderken yolda verilecek durağın (bekleme süresi) 24 saati geçmesi durumunda stopover olur.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş