Dünyanın ilk robot avukatı dolandırıcılıkla suçlanıyor: Her an kovulabilir!

Dünyanın ilk avukatı olarak lanse edilen yapay zeka uygulaması, verdiği kararlarla insanları kandırdığı ortaya çıktı. Mahkemeye sunulan belgelerde yapay zeka uygulamasının lanse edilme şekli, dolandırıcılık olarak nitelendirildi.

Dünyanın ilk robot avukatı dolandırıcılıkla suçlanıyor: Her an kovulabilir!
Yayınlama: 16.03.2023 19:42:18
A+
A-

Dünyamızda gerçekleşen teknolojik gelişmeler, insanların iş gücünü azaltmasına yönelik çalışmaların ortaya çıkmasını sağladı. Bu durumun en büyük örneği robot ev eşyalarının ve akıllı teknolojik cihazların üretilmesi diyebiliriz.

Son gelişmelerle birlikte akıllı robotların sadece evlerde değil, iş yerlerinde de çalışabildiğini görüyoruz. Buna en büyük örnek ise şu an dünyanın ilk robot avukatı diye tanıtılan DoNotPay şirketinin üretmiş olduğu yapay zeka uygulaması diyebiliriz.

 

Dünyanın ilk robot avukatı dolandırıcılıkla suçlanıyor: Her an kovulabilir!

 

YAPAY ZEKANIN ÖNERİSİ, BİR VATANDAŞIN YÜKSEK MİKTARDA CEZA ÖDEMESİNE NEDEN OLDU

Birçok alanda işimizi kolaylaştıran yeni nesil robotlar, bazen istenmeyen durumlar sergiledikleri için yanlış tepkilere neden olabiliyor. DoNotPay tarafından geliştirilip hizmete sunulan robot, dünyanın ilk avukatı olma unvanına sahip. Ancak bu avukat robot, daha ilk mahkemesine katılmadan, sergilemiş olduğu yanlış davranışlar nedeniyle kovulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

İnsanlara 150’den fazla hizmet sunan yapay zeka, kısa bir süre içinde gündeme girmeyi başarmıştı. İlk olarak 22 Şubat’ta mahkemeye çıkacakken, mahkemenin uyarıları doğrultusunda bu karar iptal edilmişti. Yapay zeka robotu hakkında mahkemeye sunulan iddialarda, DoNotPay tarafından geliştirilen robotun, hukuk kurallarına aykırı hareket ederek kullanıcıları kandırdığı söyleniyor.

 

Dünyanın ilk robot avukatı dolandırıcılıkla suçlanıyor: Her an kovulabilir!

 

İNSANLARI KANDIRDIĞI İDDİA EDİLDİ

DoNotPay şirketinin CEO’su Joshua Browder’e yönelik yapılan suçlamalarda, üretilen yapay zeka robotunun “Dünyanın ilk robot avukatı” diye tanıtılarak insanların kandırılmasına sebep olunduğu iddiaları yer alıyor. Ayrıca “avukatlara alternatif ve ucuz bir çözüm” olarak tanıtılan robotun özellikleri arasında böyle bir hizmetin olmadığı da belirtilerek suçlamalara eklendi.

Dünyanın ilk avukatı olarak tanıtılan robot’un sadece danışmanlık hizmetini verdiğini ancak bunu da tam anlamıyla yanlış yaptığı iddia ediliyor; park cezasını sildirmek isteyen bir vatandaşın, yapay zekanın vermiş olduğu önerilerle birlikte ödemesi gereken tutardan daha yüksek bir ceza tutarı ödediği belirtildi.

 

Dünyanın ilk robot avukatı dolandırıcılıkla suçlanıyor: Her an kovulabilir!

 

ŞİRKETİN TANITIM REKLAMINI YANLIŞ BULDULAR

DoNotPay tarafından üretilen yapay zeka robotunun internette almış olduğu kötü yorum oranı yüzde 90’ı geçmiş durumda. Ayrıca konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hukukçular, şirketi insanları ikna ederek kandırmakla suçladı ve hukuk alanında geliştirilen robotları sahte avukatlık çalışmalarının bir ürünü olarak nitelendirdi.

Mahkemeye sunulan belgelerde şirketin yapay zeka robotunu sunma şeklinin yanlış olduğu belirtildi. Yapay zeka robotunun hukuk danışmanı olarak tanıtılmak yerine “Dünyanın ilk robot avukatı” olarak tanıtılması bu tür sorunları ortaya çıkardığı söyleniyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş