Enver Yeniçeri: Bursa hak ettiği değeri görmüyor

Enver Yeniçeri: Bursa hak ettiği değeri görmüyor
Yayınlama: 18.03.2023 07:00:14
A+
A-

İyi Parti Bursa 2.Bölge Milletvekili Aday Adayı Enver Yeniçeri ,Hasan Şirin’in hazırlayıp sunduğu ,Şirin Medya Radyoları ve Bursa Manşet Youtube kanalında yayınlanan Seçim 2023 programına konuk oldu.

Yeniçeri,Kahramanmaraş depremleri, Bursa’nın ulaşım sorunu ve milletvekili aday adaylığı süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

2017’den beri  Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Sekreterliği görevinde bulunan Enver Yeniçeri, Kahramanmaraş depremleri ile ilgili şunları söyledi;”6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde ve geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa ve Adıyaman’da yaşanan  sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum.Rabbim bir daha yaşatmasın.Deprem bölgesinde İnşaat alanında yapı denetim olmadan yanlış teknikler kullanılarak, otopark olarak ayrılan alanların kolonları kesilerek  dükkanlara ve evlere dönüştürüldü.Bu ihmaller de olası bir depremde can kaybı ile maalesef telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açtı. Yine bu depremde kamu otoritesinin depreme ne kadar hazırlıksız olduğunu gözlerimizle gördük. Ancak 72 saat sonra bazı bölgelere ulaşım sağlandı.Türkiye deprem kuşağında yer alan bir ülke.Depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Rahmetli Ahmet Mete Işıkara Türkiye’ye deprem bilincini yerleştirmeye çalışan bir bilim insanıydı.’’Deprem öldürmez,binalar öldürür’’ diyordu.Bina inşa ederken zemin sıvılaşmasına ve doğru teknikler kullanılarak,tedbirler alındığı zaman inanın bu riskler ortadan kaldırılabilir.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trafik  sorunun dünyada büyük bir sorun haline geldiğini belirten Enver Yeniçeri şunları ifade etti;”Avrupa ülkelerinde ve Amerika’da  şehir planları daha düzenli olduğu için otopark vs. gibi konularda fazla bir sıkıntı yaşanmıyor.Fakat ülkemizde ,Bursa’da büyük sorun teşkil ediyor.Sağlıklı bir ulaşım mastır planı yapılmadığı için sadece  Ankara yolu ve İzmir yolu üzerinde Bursa’nın trafiği yayılmış durumda.Alternatif güzergahlar oluşturularak Bursa’nın trafiğinin rahatlatılması gerekir.Ayrıca geçmişte bir çözüm olarak Bursalıların ve Konyalıların bat çık dedikleri alt üst geçitler bugün Bursa’daki şehrin coğrafi durumundan dolayı o geçitler  iki şerit halinde yapılmasından kaynaklı ihtiyaca cevap veremeyecek durumda.Onların yerine şu anda döner kavşakların yapılması daha iyi olacaktır.Heykel,Altıparmak gibi tarihi ve merkezi olan bölgelerde de araç trafiği azaltılarak, tarihi dokuyu bozmadan daha çok yayalara yönelik düzenlemeler yapılmalıdır.”

 

BURSA HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYOR!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekillerinin çalışma çizelgelerinde Bursa’nın oranlamasında Bursa milletvekillerinin en az çalışan ve Bursa’nın ve ülkenin sorunlarıyla ilgili en az fikir üreten vekiller olduğu söyleyen Enver Yeniçeri ; ”Bu bilgiyi gazeteci bir arkadaşım iletti.Bursa’dan siyaset yapan biri olarak bu bilgiyi üzüntüyle paylaşıyorum. Bursa dağıyla,deniziyle, coğrafyasıyla 15 dakika denize ,15 dakika dağa  mesafesi olan bir şehir. 15’in üstünde organize sanayi bölgesi olan ülkemizin otomotiv sanayisinde kalbinin attığı yerde kamunun burada yeterince olmadığını ve Bursa’nın  demokrasinin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeterli seviyede temsil edilmediğini görmekteyiz. Hızlı tren hattının hala hizmete girmemesi Bursa’nın Ankara’da yeterli derece temsil edilmemesinin sonucudur.Bursa’nın acil bir lojistik merkezine ve yük limanına da ihtiyacı var .Bursa’nın hak ettiği değeri görmediğini düşünüyorum.Kısmet olur seçilirsek Bursa’yı en iyi şekilde temsil edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.Önceki görevlerimde ve bundan sonraki görevlerimde de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde komisyonlarda ülkemizde ilgili çalışmalarda Bursa ile ilgili çalışmalarda nerede kalmıştık diye başlayabileceğim yeterlikte kendimi görüyorum.Çünkü bu çalışmaların tümünün içinde bulunmuş bir kardeşinizim.İyi Parti Bursa 2. bölge milletvekili aday adayı olarak  Sizin aracılığınızla şimdiden Bursa’yı en güzel şekilde temsil edeceğimin sözünü veriyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ENVER YENİÇERİ KİMDİR?

1963’de doğdu. likokulu Üzümlü’de; ortaokul ve liseyi Erzincan’da okudu.
Erciyes Ūniversitesi lahiyat Fakültesi’ni 1987 de bitirdi. Daha sonra Gazi
Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü fark derslerini vererek aynı
fakültede ,Siyaset Bilimi alannda Prof. D . Atilla YAYLA danışmanlığında master yaptı.
1987’de çalışma hayatına MEB’de başladı.
1993-1994 yllarında, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nda
inceleme ve program uzmanı olarak (felsefe, sosyoloji, psikoloji) çalıştı.
Sosyal sorumluluk gereği, eğitimciliğinin yanında Trafik Eğitimi ile ilgili
ders kitapları yazdı.2008 yilında Ulaștırma Bakanlığı Ankara Bõlge Müdür Yardımcılığı
görevine, 2009 yılında Ulaștırma Bakanlığı Güney Marmara (BURSA) Bölge
Müdürlüğüne atandı. 2009-2011 yıllarında Ulaștırma Bakanlığında Bursa
(Yalova, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale, Kūtahya) Bölge Müdürü iken;
Bursa’nın sosyal ve ekonomik durumunu inceledi. ilin tarım, ulaştırma,
sanayi ve lojistik anlamda geliştirilmesine dônük projeler geliştirdi. Yaklaşık 350
milyon TL tutarında yatırımı yönetti. Üç buçuk yıl içinde bölgenin sektõr temsilcileri
ve ileri gelenleriyle olumlu ilişkiler  geliștirdi. Balıkesir Körfez Havaalanı, Bandırma
Limanı, Marmara Adası Limanı, Yalova Yat Limanı ve birçok balıkçı barınağını
ülkemize kazandırdı. Yıllardır ilgisiz kalan Bursa Ulaștırma Bölge Müdürlūğü
Binasını, Bursa’nın kamu binaları arasında en prestijli bina haline getirdi.
Daha sonra Ulaștırma Denizcilik ve Haberleșme Bakanlığı Bakanlık
Müşaviri olarak kamu görevine devam ederken gelen teklif üzerine, Mart 2017
tarihinde Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Sekreteri
oldu. Türkiye’de bir milyonun üzerinde üyesi olan Federasyonun sektör
sorunlarının giderilmesi için yaptığı çalışmalarda hem Bakanlık nezdinde
hem de TBMM komisyonlarında hizmet etti. Halen aynı görevi yürütmektedir.
Bölge dinamiklerini iyi analiz eden biri olarak; bürokrasi ve sivil
toplumda edindiği tecrübelerini ve projelerini aynı düşünce yapısına sahip
İYİ PARTÌ saflarında Milletvekili olarak paylaşmak idealindedir.
Evli ve iki çocuk babası olan Enver YENİÇERÌ;
Arapça ve Ingilizce bilmektedir.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş