Erkan Aydın: Yurttaşlarımıza Ucuz Yemek Ímkanı Sunacağız!

Erkan Aydın: Yurttaşlarımıza Ucuz Yemek Ímkanı Sunacağız!
Yayınlama: 24.05.2024 10:12:20
A+
A-

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, gündemdeki konuları değerlendireceği bir basın toplantısı düzenledi.

HABER/ŞERİFE ÖZ

Toplantı, Osmangazi Meydanı’nda bulunan halk lokantasında düzenlendi.

Toplantıya; Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın yanı sıra Bursa CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve basın mensupları katılım sağladı.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın:

BÍZÍM AMACIMIZ ESNAFLA REKABET ETMEK DEĞÍL

Osmangazi Meydanı’nda bulunan mekanın haziranın ilk haftası açmaya planladıklarını ve 4 çeşit yemeğin 80 liradan verileceğini açıkladı.


Aydın, Halk Lokantası adını verdiği bu sistemin 11.00 ve 15.00 saatleri arasında süreceğinin altını çizerek bin civarında vatandaşa hizmet etmeyi amaçladıklarını açıkladı. Aydın, “Burada bizim amacımız esnafla rekabet etmek değil. Ancak günümüz şartlarında günlük yemeğe ulaşamayan vatandaşlara uygun hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Tabii şöyle sözlerde duyuyoruz, İstanbul’da 40 lira neden burada 80 lira diye. Ancak burada bizim maliyetimiz çok fazla” dedi.

BÍZ DEMÍRTAŞ TARÍHÍNDE BÍR ÍLKE ÍMZA ATTIK

“Demirtaş bölgesine hem seçimde verdikleri destekten dolayı hem de bu tür etkinlikleri kent merkezinden yaymak adına Demirtaş’tan da bir başlangıç yaptık. Geri dönüşümleri çok iyi oldu. İnsanlar gerçekten özledikleri milli bayramların kutlanmasını hem 23 Nisan’ı hem19 Mayıs’ı coşkuyla Cumhuriyetimize yakışan ilgiyle ve yaşı üzerine olanların çocukluğunda olmadığı bayramları kutlama fırsatı yakaladı. Ayrıca Haluk Levent’in sahne verdiği konser öncesi Filistin’de katledilen insanlar adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunduk. Bu hem ulusal hem de uluslararsı medyada yankı yaptı” ifadelerinde bulundu.

SEÇÍMDE NE VAAT ETTÍYSEK YERÍNE GETÍRECEĞÍZ

Seçim vaadlerini dile getiren Aydın;

”Çirişhane’de ilk temelimizi attık. Kısa sürede hayata geçireceğiz. Bununla ilgili pazartesi günü bir temel daha atıyoruz. Söz verdiğimiz kreşlerle ilgili. Hamitler’de bunun temelini atıyoruz 80 kişilik bir kreş. Seçimlerde en çok sözünü verdiğimiz şey kreşti. Ayrıca üniversiteli gençlerimize ücretsiz çay ve çorba dağıtımında bulunacağız. Kadınlarımıza yönelikte jimlastik merkezi açacağız. 200-250 liralık katılım bedeliyle kadınlara yönelik jimlastik salonu açılışını yapacağız. Kız yurdu içinde Bağlarbaşı’nda 144 kişilik kız yurdunun temelini atacağız ve şehrimize kazandıracağız. Vatandaşlarımızın taleplerini ve şikayetlerini de takip ediyoruz. Çağrı Merkezi’mzde geri dönüt hızımız 10 saniye civarında. Bununla birlikte okullar kapandıktan sonra birçok çocuğumuz sosyal faaliyet gösterme açısından sıkıntı yaşayabilir. Bunun içinde çocuklara yönelik yaz için planladığımız etkinliklerimiz bulunuyor” ifadelerini vurguladı.

BURSAYA DEPREM GELÍYOR ÖNLEM ALMAMIZ GEREKÍYOR

Başkan Aydın; “Gündemimizde hiç çıkmaması gereken bir deprem gerçeği var. Salı günü AFAD’la yaptığımız toplantıda gördük ki gerçekten Bursa’nın deprem bölgesi olduğu gerçeğini unutmaması gerekiyor.

Hızla çalışmalara başlıyoruz. Stratejik planın belki de en önemli konusu bu. Burada da ovaya doğru kaçak yapılaşmayı engellemeniz gerekiyor. Çok hızlı bir kaçak yapılaşma var. Yeni sanayileşme, bu sanayileşmenin getirdiği göç. Bunun sonucu olarak da çarpık, düzensiz ve kaçak yapılaşmanın belki de en yoğun olduğu yerşerle etkin mücadele edeceğiz. Buradan da vatandaşlarımıza söylüyoruz; Nasıl olsa bir şey olmaz demesinler. Çünkü bu iş hem kendi canları, malları ve çocukları için önemli” diye belirtti.

HAYVAN HAKLARINA YÖNELÍK FON ÇIKARMALIYIZ

Son dönemlerde konuşulan sokak hayvanlarının uyutulması hakkında konuşan Aydın, “Benim de milletvekili olduğum dönemde bir araştırma komisyonu kuruldu.

Her partiden temsillerle üç ay süreyle çalışıldı. Bunun sonucunda da bir taslak getirildi ve bir yasa çıkartıldı. Gördüğümüz kadarıyla iktidar partisini yeterli görmüyor ve kamuoyuyla tartışmaya açtı. Uyutulma meselesiyle ilgili. Tabii öncelikle şunun altını çizmekte fayda var; Hiçbir canımız, çoluğumuz, çocuğumuzun,yaşlımızın bu tür başıboş köpek sorunundan dolayı hayatını kaybetmesini istemeyiz. Doğru bir iş de değil. Bununla da mücadele edilmesi gerekir. Ancak o araştırma raporunun sonucunda çıkan çok güzel öneriler var. Her partinin altına imza attı. Bununla ilgili bir fon ayrılmalı, hayvan haklarıyla ilgili mücadele bir fonu. Bu fonun kaynağını nereden geleceğimize gelmesi gerektiğini de altına yazılmış. Öncelikle belediyeden aldığı emlak, çevre temizlik vergi daha sonrasında Milli Piyango gibi şans oyunlarından elde edilen gelirler, bu fon da en başta yapılması gereken ne? Kısırlaştırmak. Bu kısırlaştırma olmadığını çok hızlı bir üreme oluyor. Kısırlaştırma olduktan sonra bunların sahiplendirme olmadığı yerde hayvan barınaklarını biz bununla ilgili biz her türlü hizmeti yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.