Yeniden yorumlanan masallarda özel gereksinimli karakterler olay örgüsüne dahil ediliyor ve kahramanlaştırılıyor. Hikayeler hem bugünün dünyasını yansıtıyor hem de geleceği şekillendirecek mesajlar veriyor. Zihinsel ve bedensel farklı bireylerin de birer kahraman olabileceği, idolleştirilebileceği ve çocuklara model olabileceği gösteriliyor. Masallar cinsiyetçi, ırkçı, ayrımcı ve seçkinci ögelerden arındırılarak kapsayıcı hikayelere dönüştürülüyor.
Proje ile, Çocukların kapsayıcı ve bütünleştirici bakış açısı kazanmaları sağlanıyor. Zihinsel ve bedensel farklılığa sahip bireylere yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Çocukların erken yaşta zihinsel ve bedensel farklılıkla tanışması ve farkındalık kazanması hedefleniyor. Farklılığa sahip çocuklar ve yetişkinlere motivasyon sağlanıyor. Çocukların eşitsizlikler, doğa, çevre ve ayrımcılık konularında bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.
İlk aşamada 3-13 yaş arası çocukları, ebeveynleri ve öğretmenleri hedefleyen proje kapsamında yayımlanacak kitaplar şunlar:
Kırmızı Başlıklı KızRapunzelKeloğlanPinokyoAlaaddin'in Sihirli LambasıDon Kişot3 SilahşörlerRobin HoodPamuk PrensesAda'nın Günlüğü (Özgün eser)Alfa Kitap tarafından basılacak kitaplar, 24 ressam tarafından resimlendirildi. Kitapların Türkiye'den sonra ilk aşamada ABD'de ve Avrupa ülkelerinden İtalya ve Almanya'da da yayımlanması planlanıyor.
İZEV Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Merve Kılıç şunları söyledi:
"Masallar nesiller boyu çocukların hayatı tanımaları, anlamlandırmaları ve ilk yaşam deneyimlerini edinmeleri için temel olan eserlerdir. Biz masalların dünyasından ve gücünden yararlanmak, her türlü ayrımcılığa karşı durarak toplumu bir arada tutan dinamikleri sağlamlaştırmak istedik."