Fas’ta 7 büyüklüğünde deprem!

Fas’ta 7 büyüklüğünde deprem!
Yayınlama: 09.09.2023 11:09:17
A+
A-

Fas’ın Marakeş kentinde dün gece saat 23.10’ta 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Fas İçişleri Bakanlığı, Marakeş’te meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 632’ye yükseldiğini açıkladı.

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, Marakeş kentinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ülke tarihinde son yüzyılın en büyük depremi olduğunu söyledi.

Fas İçişleri Bakanlığı, Marakeş’te meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 632’ye yükseldiğini açıkladı.

Fas İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ölenlerin büyük çoğunluğunun Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Şişava kentlerinden olduğu kaydedildi.

400 kilometrelik alanda hissedildi

Fas resmi ajansı MNA’ya konuşan Enstitü Başkanı Cabur, depremin merkez üssünün Marakeş’in 80 kilometre güneybatısındaki El-Huz bölgesi olduğunu ve 400 kilometrelik alanda hissedildiğini belirtti.

Ülke tarihinde son yüzyıldaki en büyük deprem

Enstitü’nün yüzyıldan bu yana ilk kez bu büyüklükte bir depremi kaydettiğine dikkati çeken Cabur, depremin ülke tarihinde son yüzyıldaki en büyük deprem olduğunu vurguladı.

Cabur, yüzlerce artçı sarsıntı yaşandığını, bunların en güçlüsünün ise 6 büyüklüğünde olduğunu, ancak artçıların büyük çoğunluğunun hissedilmediğini aktardı.

Deprem, pek çok kentte hasara yol açtı

Fas’taki “Kanal 1” televizyonu, depremin pek çok kentte hasara yol açtığı bilgisini geçerken, “El-Yevm 24” haber sitesi de depremde Marakeş kentinde bazı binaların çöktüğünü bildirdi.

Sosyal medya platformlarında halkın deprem sonrası sokaklara çıkmasına ve binaların çöküş anlarına ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Tarihi surların bir kısmı zarar gördü

Depremde Marakeş’in tarihi surlarının bir kısmının da zarar gördüğü aktarıldı.

Fas medyası, yerel saatle 23.10’da meydana gelen depremin başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerinde de hissedildiğini belirtti.

“El-Yevm 24” haber sitesi, depremde Marakeş kentinde bazı binaların çöktüğünü belirtti.

Sosyal medya platformlarında halkın deprem sonrası sokaklara çıkmasına ve binaların çöküş anlarına ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Yerel gazeteler, Fas’ta yerel saatle 23.10 sularında meydana gelen depremin başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerinde hissedildiğini yazdı.

Yerel basın tarafından ilk bilgilerde depremin 6,8 büyüklüğünde olduğu aktarılırken, Almanya Sismoloji Merkezi de depremin büyüklüğünü 7 olarak açıkladı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.