Faturasını 24 ay Düzenli Ödeyene Ayrıcalık

Faturasını 24 ay Düzenli Ödeyene Ayrıcalık
Yayınlama: 11.07.2024 17:48:59
A+
A-

Elektrikte 24 ay düzenli fatura ödeyene özel bir ayrıcalık geliyor. Elektrikte yeni abonelikte güvence bedeli ödemeyecek. Ayrıca elektrikte kaçak kullanım ceza katsayısı artacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu elektrikle ilgili yeni bir taslak hazırladı ve kamuoyunun görüşüne sundu. Bu taslağa göre, 24 ay düzenli fatura ödeyen mesken aboneleri bir sonraki abonelikte güvence bedeli ödemeyecek. Halen mesken aboneleri için 680 ila 1135 TL arasında güvence bedeli alınıyor. Borcundan dolayı sözleşmesi iptal edilen aboneler ise yeni abonelik yaptırmak için yüzde 50 daha fazla güvence bedeli ödüyor.

Yabancı uyruklu tüketicilerin genellikle aboneliği sonlandırmadan kullanım yerini terk etmesinin yasal takibe konu kalıntı borç tutarını artırdığını tespit eden EPDK yeni bir önlem aldı.

Taslağın kabul edilmesi halinde tahsilat riski sebebi ile yabancı uyruklu tüketicilerin ilk abonelik işlemlerinde mevcut güvence bedeli yüzde 50 daha fazla alınarak tahsilat riski azaltılacak. Fatura ödemelerini 24 ay boyunca düzenli yapan yabancı uyruklu mesken aboneleri de bir sonraki aboneliklerinde güvence bedeli ödememe hakkına sahip olacak.

Kaçak elektrik ile mücadelede de yeni tedbirler yer alıyor. Kaçak kullanım ceza katsayısı artacak. Yüksek kaçak oranlı bölgelerde herhangi bir asayiş sorununa meydan vermeden kaçak miktarı tespiti ve önlenmesi için teknolojik imkan ve veri kullanımının da artırılmasının hedeflendiği belirtildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.