Fuat Oktay duyurdu! E-Devlet’te yeni bir devrim olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, E-Devlet’te yapılacak olan değişiklikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Oktay, “E-Devlet’te yeni bir devrim olacak blokzincir tabanlı bir giriş sistemini ‘dijital kimliği’ getiriyoruz” dedi.

Fuat Oktay duyurdu! E-Devlet’te yeni bir devrim olacak
Yayınlama: 02.01.2023 13:31:05
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dijital Türkiye 2023 Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Oktay konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Sunulan tüm dijital kamu hizmetlerini kolaylıkla erişilebilir hale getirmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda bir alanda tüm hizmetleri tek ekranda sunan bütünleşik hizmetlerden, ikametgahım, çalışma hayatım, haç ve umre işlemleri yoğun rağbet görmektedir.

“E-DEVLETTE YENİ BİR DEVRİM OLACAK”

Askerlik çağı öncesi, yoklama dönemi, celp ve sevk dönemini içeren tüm askerlik sürecini kapsayan iş ve işlemler e-Devlet’te tamamlanabilecektir.

E-Devlette yeni bir devrim olacak blokzincir tabanlı bir giriş sistemini ‘Dijital kimliği’ getiriyoruz. E-cüzdan uygulaması kapsamında çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blokzincir ağında oluşturulmuş dijital kimlikle e-Devlet’e girebilecek.

Online e-Devlet’ten offline e-Devlet’e geçişin yani kullanıcılar açısından dijital bilgilerinin cep telefonlarında güvenli bir şekilde tutulabildiği bir sisteme evrilerek ilk adımlarını bugün attığımız çalışmamız gelişerek yeni kolaylıkların kapısını aralayacak.

E-Devlette yeni bir devrim olacak blokzincir tabanlı bir giriş sistemini ‘dijital kimliği’ getiriyoruz. e-cüzdan uygulaması kapsamında çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blokzincir ağında oluşturulmuş dijital kimliklerle e-Devlete girebilecek.

Türkiye Noterler Birliği ile yürütülen çalışmalar sonucunda veraset ilanı, e randevu, e tespit ve mirasçısı olduğunuz kişi adına adıma tescilli araç sorgulama hizmetleri uygulamaya alınmıştır.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.