Google’da büyük grev!

Londra’daki Google çalışanları işten çıkarmaları protesto etmek için grevde bir araya gelerek Google’ın haksız tutumuna karşı düşüncelerini savundu.

Google’da büyük grev!
Yayınlama: 05.04.2023 17:19:28
A+
A-

Londra’daki Google çalışanları işten çıkarmalar nedeniyle greve başladı. Yüzlerce Google çalışanı, işten çıkarmalarla ilgili yaşanan anlaşmazlığın ardından Salı günü şirketin Londra ofislerinde bir yürüyüş düzenledi.

Ocak ayında Google’ın ana şirketi Alphabet, küresel işgücünün %6’sına denk gelen 12.000 çalışanını işten çıkaracağını duyurmuştu.

 

Google'da büyük grev... Çalışanlar işi bıraktı!

 

SENDİKA GOOGLE’I  ENDİŞELERİ GÖRMEZDEN GELMEKLE SUÇLADI

Google’ın İngiltere’deki yüzlerce çalışanını üyeleri arasında sayan Unite sendikası, şirketin çalışanlar tarafından dile getirilen endişeleri görmezden geldiğini söyledi.

Unite bölge sorumlusu Matt Whaley konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Üyelerimiz net: Google’ın kötü olmama yönündeki kendi tavsiyesini dinlemesi gerekiyor. Onlar ve Unite, Google çalışanlara tam sendikal temsil hakkı tanıyana, istişare sürecine uygun şekilde dahil olana ve çalışanlarına hak ettikleri saygı ve haysiyetle davranana kadar geri adım atmayacaktır.” dedi.

 

Google'da büyük grev... Çalışanlar işi bıraktı!

 

İŞTEN ÇIKARMALARIN  AZALTILMASI İSTENDİ

Geçtiğimiz ay şirketin İsviçre’deki Zürih ofisinde çalışan işçiler de benzer bir greve gitmiş, çalışan temsilcileri Google’ın işten çıkarmaları azaltmaya yönelik tekliflerini reddettiğini iddia etmişti ancak Google’ın bu konudaki cevabı net olmuştu. Eleştirilere cevap veren şirket;

“20 Ocak’ta da belirttiğimiz gibi, işgücümüzü küresel çapta yaklaşık 12.000 pozisyon azaltma gibi zor bir karar aldık. Bunun çalışanlarımız için çok zorlu bir dönem olduğunu biliyoruz

Birleşik Krallık’ta, çok sayıda toplantı aracılığıyla çalışanlarımızla yapıcı bir şekilde etkileşim kuruyor ve onları dinliyoruz; Birleşik Krallık’taki tüm süreçlere ve yasal gerekliliklere bağlı kalarak onlara netlik kazandırmak ve güncellemeleri en kısa sürede paylaşmak için çok çalışıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş