Google’ın şirket politikaları gözden geçiriliyor: Şiddet ve nefret söylemi engellenecek!

Google’daki sivil haklar denetimi, nefret söylemi ve yanlış bilgilerle kapsamlı bir şekilde mücadele edilmesi konusunda uyarıda bulundu.

Google’ın şirket politikaları gözden geçiriliyor: Şiddet ve nefret söylemi engellenecek!
Yayınlama: 07.03.2023 19:45:14
A+
A-

Washington, Cuma günü, Google politikalarının ve hizmetlerinin sivil hakları nasıl etkilediğini inceleyen bir denetim yayınladı ve savunucuların böyle bir inceleme yapılması yönündeki baskılarının ardından teknoloji devinin yanlış bilgi ve nefret söylemiyle mücadele etmek için adımlar atmasını tavsiye etti.

Reuter’ın yayınladığı habere göre Google sivil haklar denetimi, nefret söylemi ve yanlış bilgiyle daha iyi mücadele edilmesini öneriyor. Şirket tarafından yapılan açıklama, Washington Post’un Cuma günü erken saatlerde Google’ın sivil haklar incelemesinin yapılması üzere, dışarıdan bir hukuk firmasını görevlendirdiğini bildirmesinin ardından geldi. Hukuk firması WilmerHale değerlendirmeyi yürütmekle görevlendirildi.

 

Google'ın şirket politikaları gözden geçiriliyor: Şiddet ve nefret söylemi engellenecek!

 

GOOGLE POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRDİ

Cuma günü yayınlanan incelemede, Google’ın, özellikle de YouTube’un, nefret söylemi ve taciz politikalarını gözden geçirerek, bireylerin kasıtlı olarak yanlış cinsiyetlendirilmesi veya isimlerinin değiştirilmesi gibi konuları ele almasını ve “korunan gruplarla ilgili değişen normlara uyum sağlamasını” tavsiye etti.

İncelemede ayrıca, seçimlerle ilgili yanlış bilgilendirmelerle daha iyi mücadele etmek için, şirketin çeviriye güvenmek yerine, dil akıcılığına sahip çalışanların uygulama eylemlerine daha fazla dahil olmasını sağlaması gerektiği belirtildi.

Google sivil haklar başkanı Chanelle Hardy Cuma günü e-posta yoluyla yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kendimizi sürekli geliştirmeye adadık ve bu, medeni haklar ve insan hakları konusundaki yaklaşımlarımızı güçlendirme çabalarını da içeriyor. Bize yol göstermesi için politikalarımız, uygulamalarımız ve ürünlerimizle ilgili gönüllü bir sivil haklar denetimi gerçekleştirdik ve yayınladık.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.