Gürcistan Başbakanı Garibaşvili’den Türk büyükelçiliğine taziye ziyareti

Gürcistan Başbakanı Garibaşvili’den Türk büyükelçiliğine taziye ziyareti
Yayınlama: 10.02.2023 11:55:35
A+
A-

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliğini ziyaret ederek, depremde hayatını kaybedenler nedeniyle taziyelerini iletti. Gürcistan, Türkiye’ye 1 milyon lari (7 milyon TL) yardımda bulunacak.
Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliğine taziye ziyareti gerçekleştirdi. Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Ali Kaan Orbay tarafından karşılanan Başbakan Garibaşvili taziye defterine, “Gürcistan hükümeti ve Gürcü halkı adına, şahsım adına bu zor zamanda Türkiye Cumhuriyeti ile güçlü dayanışmamı ifade ediyorum” ifadelerini yazdı.

Gürcistan’dan Türkiye’ye 7 milyon TL yardım
Gürcistan hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Başbakan İrakli Garibaşvili’nin talimatı ile doğal afetten etkilenenlere yardım için 1 milyon lari (7 milyon TL) tahsis edildiği belirtildi. Maddi yardımın hükümetin ihtiyat fonundan tahsis edildiği kaydedilen açıklamada, “Başbakan Irakli Garibaşvili’nin imzaladığı talimatnameye göre tahsis edilen miktar, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki doğal afetlerden etkilenen vatandaşlar için ilaç, gıda, giyecek, tıbbi malzeme ve diğer gerekli malzemelerin satın alınması ve Türkiye’ye ulaştırılması için yönlendirilecek” ifadelerine yer verildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.