HDP/YSP’den Kürtlere ‘misyonerlik’ hamlesi

HDP/YSP’den Kürtlere ‘misyonerlik’ hamlesi
Yayınlama: 31.05.2023 14:20:08
A+
A-

LGBT destekçiliğiyle bilinen HDP/YSP’nin gençlik kollarının Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde Kürtçe İncil dağıttığı belirlendi.

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP/YSP, Müslüman Kürtleri dönüştürmek ve İslam’dan koparmak için ‘toplum mühendisliği’ yaptığı belirlendi.

HDP/YSP’NİN GENÇLİK KOLLARI KÜRTÇE İNCİL DAĞITTI

LGBT sapkınlığı gibi İslam aleyhindeki faaliyetleriyle bilinen HDP/YSP’nin Kürtleri Hristiyanlaştırmaya çalıştığı bildirildi.

Uluslararası Evlat Nöbeti Diyarbakır Anneleri Kongresi Koordinatörü Sosyolog Doç. Dr. Adem Palabıyık, HDP/YSP’nin Kürtçe İncil dağıtmasına sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Palabıyık, “Seçim sürecinde HDP/YSP gençlik kollarının bölge illerindeki temel faaliyeti Kürtçe İncil dağıtmak… İslam’a mağlup olacaksınız” tepkisinde bulundu.

KÜRTLERİN İSLAM İLE BAĞI KOPARTILMAK İSTENİYOR

İslam’a olan bağlılığıyla bilinen Müslüman Kürtleri, Zerdüştlük ve Hristiyanlığa yönlendirmeye çalışan HDP/YSP’nin asıl amacını gözler önüne seriyor.

PKK’nın siyasi kolu HDP/YSP’nin Kürtler ile Türklerin arasındaki en sıkı bağ olan İslam’ı hedef alması Türkiye’yi bölmenin başka bir adımı olarak değerlendiriliyor.

HDP’nin de hedef aldığı cemaat ve tarikatlar bölgede büyük önem kazanırken, bölgeyi bilen uzman isimler tarafından devletin bu bölücü ve misyonerlik faaliyetlerine karşı geçit vermemesi gerektiği vurgulanıyor. Aynı zamanda devletin İslam’ın daha doğru şekilde anlatılması gerektiğine dikkat çekiliyor.

2014 yılında Afrin’i işgal eden PKK-PYD teröristleri şehir meydanına Zerdüşt Heykeli dikti. Teröristler, hoparlörden Kur'an-ı Kerim okunması, cuma hutbesinde birçok ayetin okunması ve cenaze namazlarını yasakladı.

2014 yılında Afrin’i işgal eden PKK-PYD teröristleri şehir meydanına Zerdüşt Heykeli dikti. Teröristler, hoparlörden Kur’an-ı Kerim okunması, cuma hutbesinde birçok ayetin okunması ve cenaze namazlarını yasakladı.

HDP’NİN İSLAM KARŞITLIĞI

LGBT destekçiliğiyle bilinen HDP, İslam’a olan düşmanlığını da gizlemiyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy TBMM’de gerçekleştirdiği konuşmada dine ve Osmanlı devletine yönelik çirkin hakaretler içeren cümleler sarf etmişti. İslam dinini gericilikle suçlayan HDP’li Ersoy’un bu konuşmasını özellikle Regaip gecesi yapması büyük tepki çekmişti.

HDP’li Ersoy yaptığı konuşmasında “Size neden gerici diyoruz biliyor musunuz? Çünkü sizler 500 yıl geride kalmış Osmanlı’yı, 1500 yıl geride kalmış din esaslı toplum düzenini yeniden hortlatmaya çalışıyorsunuz. Biz kadınlar özgür olabileceğimizi öğrendik ve ne 500 yıl ne de 1500 yıl öncesine gitmeye niyetimiz yok. Götüremezsiniz.” ifadelerini kullanmıştı.

HDP’nin 2014 yılında Silopi’de düzenlediği sözde etkinlikte Müslüman Kürt halkının giydiği çarşaf üzerinden kadının köleleştirildiğini öne sürerek tesettür düşmanlığı yapmıştı. Yine aynı dönemde HDP, Van’da sokaklara astırdığı “Toplumsal Bir Kâbustur Namus” afişleriyle ‘namus’u hedef almıştı.

2015 yılında Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) erkeklerin kadınlara yönelik iyi davranması gerektiğini vurgulayan “Kadınlar size Allah’ın emanetidir” Hadis-i Şerif’ine çirkin bir cevap veren HDP’li İpekyolu Belediyesi, “Biz kimsenin emaneti değiliz, biz kadınız” ifadesinin yazılı olduğu afişi astı.

PKK, KÜRTLERE ZERDÜŞTLÜĞÜ AŞILAMAYA ÇALIŞIYOR

Terör örgütünün iki numaralı ismi Murat Karayılan, Almanya ‘da yayımlanan ‘Bir Savaşın Anatomisi‘ isimli kitabında, PKK‘nın dine yaklaşımını anlatırken, İslam dinine ağır hakaretlerde bulunmuş, ‘Kürtlerin ideolojik kimlik ve aynı zamanda inanç dini‘ diye tanımladığı Zerdüştlük için övgüler düzmüştü.

PKK'nın Zerdüşt ayini

PKK’nın Zerdüşt ayini

Terör örgütünün 2012’de açtığı Çıra TV isimli kanalda, PKK‘nın Zerdüştlüğü Kürtlere aşılamak için propaganda yaptığı belirlenmişti. PKK’nın yayın organları Fıratnews ve Özgür Gündem gazetesinde, “ÇIRA TV’nin tüm yayınları Kürtçe olacak ve Yezidilik inancı ile kültürünü anlatan programlara ağırlık verilecek” ifadeleri ile duyurulmuştu.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.