HDP’den ihraç edilince MHP’ye katılmıştı: Mehmet Carti MHP’den ihraç edildi, AKP saflarına geçti

Mardin Artuklu’da HDP’den belediye meclis üyesi seçilen ancak Eylül 2020’de ihraç edilen Mehmet Carti, daha sonra MHP’ye geçti. MHP de Mehmet Carti’yi Ağustos 2021’de ihraç etti. Carti AKP’ye geçti.

HDP’den ihraç edilince MHP’ye katılmıştı: Mehmet Carti MHP’den ihraç edildi, AKP saflarına geçti
Yayınlama: 18.12.2022 23:11:20
A+
A-

CHP’den Memleket Partisi’ne oradan da AKP’ye geçen Mehmet Ali Çelebi sonrası parti parti dolaşıp siyasi kariyerine AKP’de devam etme kararı alan yeni bir isim daha ortaya çıktı. Mehmet Carti, HDP’den belediye meclis üyesi seçilip ihraç edildikten sonra MHP’ye, oradan da AKP’ye geçti.

31 Mart 2019’da düzenlenen yerel seçimlerde Mardin’in Artuklu ilçesinde HDP’den meclis üyesi seçilen, ancak Eylül 2020’de partiden ihraç edilen Mehmet Carti, siyasi yaşamına MHP’de devam etmeye karar verdi.

‘Parti tüzüğüne aykırı davrandığı’ gerekçesiyle MHP’den de ihraç edilen Carti, son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı törenle AKP saflarına geçti.  Carti’nin rozetini Soylu taktı. Gelişmeyi duyuran Sabah gazetesinin haberinde Carti’nin HDP’den istifa ettiği iddia edildi ve MHP’den ihracına ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

Soylu’nun tebrik ettiği taze AKP’li Carti, şunları söyledi:

HDP’nin Kürtler’i temsil etmediğini gördüm. Ben istifa ettikten sonra onlar parti ile ilişiğimin kesildiğine dair açıklama yaptılar. Ben o zaman çıkıp açıklama yapmadım. Benim meclis üyeliğimden istifa etmem için baskı yaptılar. İstifa etseydim yedekteki HDP’li yerime gelecekti. O gelmesin diye istifa etmedim.HDP: HALKIN YANINDA DURMADI

HDP, Carti’nin ihracını Eylül 2020’de duyurmuştu. Açıklamada siyasetçinin seçildiği günden ihraç edildiği güne kadar meclis toplantılarına düzenli katılma konusunda eksik davrandığı, sorumluluğunu yerine getiremediği, kendisi ile görüşülmesine rağmen tutumunda ısrarcı olduğu belirtilmişti.

Artuklu’ya bağlı Ortaköy mahallesinde yaşanan DEDAŞ protestoları ile birlikte Carti’nin halkın yanında durup çözüm endeksli bir duruş göstermediği belirtilerek şunlar kaydedilmişti:

Mehmet Carti, olayların başlangıcından itibaren yerelde kalmamış ve işlerini gerekçe göstererek şehir dışında olduğunu belirtmiştir. Tüm bunlara rağmen Mehmet Carti, çözümsüzlüğü dayatan ve partimizi suçlayıcı ifadeler kullanmakta imtina etmemiştir. Mehmet Carti’nin partimizin ilke prensiplerini esas almayan ve halkımızın kendisine verdiği sorumluluğu yerine getirmeyen davranışlarından dolayı partimiz ile olan tüm ilişiği kesilmiştir.MHP: PARTİ TÜZÜĞÜNE AYKIRI DAVRANDI

Öte yandan Şubat 2022’de de MHP Mardin İl Başkanlığı, Carti ile açıklama yaparak Carti’nin ihraç edildiğini bildirmişti.

MHP İl Başkanı Ferhan Bozkuş, Şubat 2022’de sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak Carti’nin, “parti tüzüğü ve disiplinine aykırı davranışlarından” dolayı 10 Ağustos 2021’de ihraç edildiğini açıklamıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş