Heyecanlandıran iddia… Pasaport yerini kalp atışına bırakacak!

Uzmanlar 2070 yılına kadar seyahat için pasaport yerine kalp atış imzalarının kullanılacağı ve bavul, tur rehberi ya da çeviri sözlüğü gerekmeyeceğine inanıyor.

Heyecanlandıran iddia… Pasaport yerini kalp atışına bırakacak!
Yayınlama: 28.03.2023 22:15:16
A+
A-

Günden güne gelişen teknoloji insanların düşünce sınırını da üst seviyelere çıkarıyor. Tam da bu noktada firmalar, teknolojinin kendi alanlarında nasıl bir değişikliğe gideceğine dair birtakım tahminlerde bulunuyor.

 

Heyecanlandıran iddia... Pasaport yerini kalp atışına bırakacak!

 

PASAPORT’UN YERİNİ KALP ATIŞI İMZASI ALACAK

asyJet’in 2070 yılı için hazırladığı geleceğin Seyahat Raporu, sorunsuz bir güvenlik kontrolü yaşamanız için ihtiyacınız olan tek şeyin kalp atışınız olacağını öngörüyor. Uzmanlar, gelecekte bir kişinin kimliğini kontrol etmek için biyometrik bilgilerinin yanı sıra yolcuların her kişiye özgü olan kalp atışı imzalarının da kullanılacağını tahmin ediyor.

Ayrıca hazırlanılan rapora göre uçak koltuklarının kişinin vücut şekline uyum sağlayabileceğine ve optoelektronik uçak içi eğlence içeriklerinin doğrudan yolcuların gözlerine aktarılabileceğine inanıyorlar. Hepsi bununla da sınırlı kalmyor; bir dil işitme cihazı diğer dilleri gerçek zamanlı olarak tercüme edecek ve ‘dil engeli’ terimini geçmişte bırakacağı ön görülüyor.

 

Heyecanlandıran iddia... Pasaport yerini kalp atışına bırakacak!

 

GERÇEKÜSTÜ BİR KONSEPT

Gideceğiniz yere vardığınızda, size özel bir otel konaklaması sizi bekliyor olacak. Uzmanlar, konukların istedikleri yatak sertliğini, oda sıcaklığını ve ortam müziğini seçmelerine olanak tanıyan akıllı odaların tanıtılmasını bekliyor. Ayrıca, 3D baskı alanındaki gelişmeler sayesinde bavulsuz da gelebileceksiniz; çünkü geldiğinizde ihtiyacınız olan kıyafet ve eşyaları yazdırıp geri döndüğünüzde bunları geri dönüşüm kutusuna atmanız yeterli olacak.

Geliştirilmiş VR başlıklarının tur rehberlerini gereksiz hale getireceği, turistlerin dokunsal giysilerini ve VR başlıklarını kullanarak zamanda geriye yolculuk yapıp tarihi yerleri deneyimleyecekleri ve tüm eğlenceli içerikleri öğrenecekleri tahmin ediliyor.

 

Heyecanlandıran iddia... Pasaport yerini kalp atışına bırakacak!

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.