Hizbullah lideri Nasrallah: ABD üslerine saldıracağız!

Hizbullah lideri Nasrallah, İsrail-Filistin çatışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Nasrallah, “Kimse Filistin’in yanında durmadı. Aksa Tufanı operasyonu birden fazla cephede yayıldı.” dedi.

Hizbullah lideri Nasrallah: ABD üslerine saldıracağız!
Yayınlama: 03.11.2023 16:44:56
A+
A-

“2 milyondan fazla kişi açık hava hapishanesinde yaşamaya devam ederken, dünya parmağını oynatmıyor. Kimse Filistin’İn yanında durmadı.

Aksa Tufanı operasyonu birden fazla cephede yayıldı.

Uluslararası organizasyonların hiçbir Filistin konusunda bir şey yapmadı. Tüm dünya yaşananlara gözlerini kapatmayı tercih etti.

Düşmanın politakası her geçen gün daha aşağılayıcı olmuştur.

Bu insani konuların tüm dünyanın gözü önüne gelmesi için böyle bir olaya ihtiyaç vardı. Sonrasında 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonu gerçekleşti. Operasyon Kassam Tugayları tarafından gerçekleştirildi ve diğer Filistinli gruplar tarafından desteklendi.

Mücadeleyi destekleyen Irak ve Yemen’e teşekkür ederiz. Hamas tarafından atılmış adım, savaşın gerçek kimliğini ortaya çıkarmış ve diğer düşmanların da bu operasyonu yalan bir şekilde sahiplenmesine engel olmuştur.”

“ABD ÜSLERİNE SALDIRACAĞIZ”

“ABD bedel ödemeli” diyen Hasan Nasrallah, ABD üslerine saldırı düzenleyeceklerini açıkladı. Nasrallah, “ABD tamamen savaştan sorumludur. ABD İsrail’in Güvenlik Konseyi’nde kınanmasını veto ediyor. ABD dünyadaki en büyük şeytandır. ABD sorumlu tutulmalı, hesap vermeli. Yaptıkları için cezalandırılmalı.

ABD’nin Irak’taki ve İran’daki üslerine saldırı düzenlenecek. Irak’taki direniş örgütlerinin akıllı bir kararı. Kutsal bir karar. Onurlu savaşçılar selamlıyorum. Gazze’yi ve Gazzelileri desteklememiz gerekiyor” dedi.

NASRALLAH AÇIKLAMA YAPARKEN İSRAİL LÜBNAN’A SALDIRDI

Öte yandan Hizbullah lideri Nasrallah konuşurken İsrail’in Lübnan’ın Kefr Şuba kasabasını bombaladığı açıklandı.

Hizbullah savaşın başlamasından sonra Hamas’a tam destek verdiğini açıklasa bile grubun tam kapsamlı bir şekilde savaşa girip girmeyeceği son günlerin en merak edilen konusuydu.

Hizbullah sadece birkaç hafta içinde yaklaşık 50 savaşçısını kaybetti. Hayatını kaybedenler için düzenlenen anma töreninde konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın konuşmasından satır başları şöyle;

“Aksa Tufanı harekatı birçok cepheye yayıldı. Bugün şehitlerimizin gününü kutluyoruz. Onlar ulu bir kazanç elde ettiler. Hayatını kaybeden bu şehitler kazandılar. Kur’an’a göre Allah’ın onlar hakkında ne söylediğini okumamız bile yeter. Onlarla gurur duyuyoruz. Onlar İsrail operasyonu olmayan bir cennette olacaklar. Katliam olmayacak, ABD müdahalesi olmayacak. Bizim asıl gücümüz sarsılmaz inancımızda. Bizim kararlılığımızda, bu davaya baş koymuşluğumuzda.

Filistin halkını, Gazze halkını selamlıyoruz. Onlar televizyonlarda gördük. Erkek, kadın, çocuk bebek enkazların altından sürünerek çıktılar. Vatanları için verdikleri şeyleri kelimelere dökemeyiz. Onların cesaretini sabrını kelimelerle anlatamayız. Aynısı Batı Şeria’daki Filistinliler için de geçerli.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.