HÜDA-PAR Gerçek bir Kürt partisidir

Yayınlama: 13.05.2023 12:18:40
A+
A-

Yazar İpek Yiğit, HÜDA-PAR gerçeğine değinerek HÜDA-PAR’a karşı itibar suikastlerini değerlendiren bir yazı kaleme aldı.

HÜDA- PAR’ın 19 Aralık 2012 tarihinde kurulan ve Türkiye’de faaliyet gösteren siyasi bir parti olduğuna değinen Yazar İpek Yiğit’in makalesinde yer verdiği ifadeler şöyle; Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması “HÜDA PAR” şeklindedir. Simgesi açık vaziyette bir kitap ve sayfaları arasından doğmakta olan güneştir. Genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’dur. Peki HÜDA-PAR kim tarafından ne için kuruldu.

Bu bilgiyi her yerde bulamazsınız fakat yazacaklarımı biraz düşünürseniz gerçeği görürsünüz!

Değerli kardeşlerim seçime sadece bir gün kaldı. Sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı ilgilendiren bu seçim, çok ama çok önemli. Türkiye’nin istikrarını sürdürme, gelişme ve büyümesi bu seçime bağlı. Türkiye bağımsızlık mücadelesini bu seçim ile bir kez daha vermis olacak. Türkiye bu seçimde içimizdeki Amerikalılarla savaşıyor. Yazacak ve söyleyecek çok şey var lakin vakit az.!

Değerli dostlar; HÜDA-PAR Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından HDP’nin karşısına kurdurulmuş bir Kürt partisi alternatifidir. Güneydoğu’da alternatifi olmayan, Kürt kardeşlerimizin partisi gibi davranan HDP’ye meydanı bırakmamak için kurulmuş olan Hüda-Par; PKK partisi olan HDP’nin karşısında Türkiye Cumhuriyeti yanında yer alan bir Kürt Partisidir. Duyuyorum, “şaka mı bu” diyenleriniz oluyor?

Tabii ki; şaka değil, gerçek.!

Sevgili kardeşlerim: HÜDA-PAR, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin PKK’ya karşı en büyük silahlarındandır. Bu silahı Türkiye Yüzyılı’nın bağımsızlığı için kullanma zamanı geldi. Sizlerden ricam şu: Google HÜDA-PAR  ve HDP yazıp miting görüntülerini inceleyin. HDP’nin mitinglerinde bir adet Türk Bayrağı bulamazsınız. Fakat HÜDA-PAR’ın mitinglerinde Türk Bayraklarını göreceksiniz.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Eğer Türkiye’nin 60, 70 hatta 100 yıl geriye gitmesini istemiyorsanız CHP (manda) zihniyetine yol vermeyin. Sözlerinden de anlaşıldığı üzere Türkiye’nin geriye gitmesini istemeyen bir Kürt Partisi olarak faaliyet göstermektedir. Türkiye’ye geriye giderse; müslüman Türklere yapılan ve müslüman Kürtlere yapılan zulüm geri gelecek. Ülkesini seven herkes bunun farkında.!

Millet İttifakı paydaşı siyasetçiler, gazeteciler ve sahte sosyal medya hesapları, 2012 yılında kurulan HÜDA PAR’ı, 1990’lı yılların karanlık dönemlerinde ismi gündeme gelen Hizbullah örgütüyle lanse ederek kanlı eylemlerin sorumlusu olarak öne çıkarmaya çalışıyor. Lübnan’da faaliyet gösteren Hizbullah örgütüyle dahi ilişkilendirilme yanlışına düşülen HÜDA-PAR’la ilgili gerçekler ters yüz ediliyor.

Açık olarak PKK’ya destek verdiği bilinen, terörist cenazelerine boy gösteren, masum çocukları il-ilçe başkanlıklarından dağa kaçırdıkları belgelenen, terör elebaşı Öcalan’ın heykelini dikmeyi vaat eden, sırtını PKK’ya dayamakla övünenlerin en üst kademelerde yer aldığı HDP’yi meşru görüp bakanlık pazarlıkları yapanlar, hiçbir şiddet eylemine karışmayan HÜDA PAR’ı terörize etmeye çalışıyor.Geçmişteki kirli ve kanlı dönemleri bilmeyen genç neslin zihnini bulandırmayı amaçlayan tezviratla ilgili HÜDA PAR gerçekleri şöyle…

GÜNEYDOĞU’DA MÜSPET FAALİYETLER

Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde teşkilatlanan HÜDA PAR, camia olarak bünyesinde hayır kuruluşları, Peygamber Sevdalıları Vakfı, Tesettür Seferberliği Platformu gibi müspet oluşumları barındırıyor. Alnı secdeli Kürt seçmenin AK Parti ile birlikte tercih ettiği kritik partiler arasında yer alan HÜDA PAR, HDP/PKK’nın bölge insanı üzerinde nüfus oluşturma gayretine set çekmesiyle biliniyor.

HÜDA PAR ve Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde Diyarbakır’da düzenlenen bir Kudüs mitinginde milyonlarca insan bir araya gelmişti.

 

PKK RAHATSIZ   

Bu yönde terör örgütü PKK’nın tepe yöneticileri de HÜDA PAR’la ilgili itiraflarda bulunuyor.

PKK elebaşlarından Duran Kalkan, örgüte müzahir kanallara yaptığı açıklamada, HÜDA PAR oluşumunun, terör örgütü PKK’nın bölücü hedeflerine engel olduğunu söylüyor. Bu açıklamaların bir tanesinde terörist Duran Kalkan, şunları ifade ediyor:

“Hüda Par’ın geçmişi temiz değil. Bu grup baştan beri ‘Kürdistan’ özgürlük mücadelesine karşı bir yara gibi varlık gösteriyor. Her fırsatta engel oluyor.”

YASİN BÖRÜ BU DAVANIN ŞEHİDİ

Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP de sık sık HÜDA PAR’ı hedef alıyor. Cezaevindeki eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın talimatıyla sokakları ateşe veren PKK’nın şehir eşkıyalarının 6-7 Ekim 2014’te 35 şehirde gerçekleştirdiği kanlı olaylarda kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra HÜDA PAR camiası mensupları hedef alındı.

6-7 Ekim olaylarının sembolü olan şehit Yasin Börü, HÜDA PAR camiasının gönüllüleri arasında yer alıyordu. Beraberindeki hayırsever gençlerle Diyarbakır’da kurban eti dağıttığı sırada gözü dönmüş HDP/PKK’lı teröristlerce acımasızca katledilen şehit Yasin Börü ve arkadaşları, HDP’nin HÜDA PAR camiasına yönelik nefretinin yansıması oldu.

 

HÜDA PAR MİLLETİN YANINDA

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhur İttifakı’na katılması gündemde olan HÜDA PAR’a yönelik tezvirata karşı çıkıyor.

 

  İbrahim Aydemir

“HÜDA PAR, Türk bayraklarının altında miting yapıyor.” diyen Erzurum Milletvekili Aydemir, “HÜDA PAR’ı, PKK tarif ediyor; ‘Kürdistan özgürlük hareketimizin önüne çıkan engel.’ diyor. Onun ötesine niye bakıyoruz, bunu ötesi yok ki. Bu milletin düşmanı, HÜDA PAR’ın baş düşmanları olduğunu söylüyor. Öyleyse ‘HÜDA PAR bu milletin yanındadır’ diyoruz” değerlendirmesinde bulunuyor.

“ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ”

Karalama kampanyasına HÜDA PAR’dan da manidar cevap geliyor. HABER7’ye konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mahmut Şahin, kim veya hangi örgütten olursa olsun şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurguluyor. HDP ile HÜDA PAR’ın asla mukayese edilemeyeceğini belirten Şahin, şiddet eylemleri ile HÜDA PAR’ı birlikte ananların asıl gayesinin HDP’ye meşruiyet kazandırarak Millet İttifakı masasına oturtmak olduğunu kaydediyor. Mahmut Şahin, HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’nı değil de 6’lı masayı destekleme kararı alması durumunda aynı çevrelerden hakaret ve iftira değil, övgüler göreceklerinin altını çiziyor. HÜDA PAR-AK Parti birlikteliğinin özellikle Doğu-Güneydoğu’da ciddi bir sinerji oluşturacağını, CHP’nin başını çektiği 6’lı koalisyonun asıl korkusunun bu olduğunu ifade eden Mahmut Şahin, bölgede seçim güvenliğini sağlama konusunda da teşkilatlarının hazır olduğunu belirtiyor.

 

Mahmut Şahin

İşte HÜDA PAR’ın en yetkili 2 numaralı ismi Mahmut Şahin’in HABER7’ye yaptığı açıklamaların satıbaşları:

Biz HÜDA PAR olarak, net şekilde vurguluyoruz; Sorun ne olursa olsun biz, şiddeti asla bir çözüm aracı olarak görmüyoruz. Her türlü şiddet eylemini reddediyoruz. Kimden olursa olsun şiddetin her türlüsüne karşıyız. Kurulduğumuz günden beri duruşumuz ve söylemimiz budur. Partimize yönelik yüzlerce saldırı olmasına rağmen aklı selimle mücadele ettik, şiddete hiçbir zaman şiddetle karşılık vermedik.

 

GAYELERİ HDP’Yİ MEŞRULAŞTIRARAK MASAYA ALMAK

HÜDA PAR’ı etkisiz kılma çabaları da var. Bugün bahsetmiş olduğumuz şiddet olaylarıyla bir şekilde ilişkilendirmek isteyerek hem HÜDA PAR’ı etkisizleştirmeye, hem de HÜDA PAR üzerinden HDP’yi meşrulaştırarak HDP’yi Millet İttifakı’nda yer almasını kamuoyu nezdinde ellerini güçlendirmeye çalışıyorlar.

 

HER PARTİYLE GÖRÜŞTÜK, ERDOĞAN’A DESTEĞİ AÇIKLAYINCA…

HÜDA PAR 2012 sonu itibariyle kurulmuş olmasına rağmen ülkenin çeşitli sorunlarına ilişkin çözümler ve farklı siyasi açıklamalarıyla gündeme gelmiştir. Deva Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, İyi Parti gibi siyasi oluşumların liderleri ve genel başkan yardımcılarıyla toplantı yapmamıza rağmen bu konular hiç gündeme getirilmedi. Zaman zaman bazı eleştiriler olsa da böylesine doğrudan suçlayıcı bir karalama kampanyası olmamıştı.

Şu an alenen yalan ve iftiraya maruz kalıyoruz. Bu dönemde olmasının en temel sebeplerinden bir tanesi, HÜDA PAR’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile seçime dair görüşme gerçekleştirdikten sonra karalama kampanyası ayyuka çıktı.

 

 

6’LI MASAYI DESTEKLESEYDİK KARALAMAZ, ÖVERLERDİ

HÜDA PAR bugün Millet İttifakı ile görüşme yapmış olsaydı, 6’lı masanın yanında yer alacağına dair bir gelişme olsaydı, bırakın şu andaki karalama kampanyalarını, çok daha övücü farklı mecralardan bir takım şeyleri duyacaktık. Dolayısıyla biz böyle bir kararın alınmış olmasından dolayı partimiz hedeftedir.

 

HÜDA PAR-AK PARTİ BİRLİKTELİĞİNİN ÇARPAN ETKİSİNDEN KORKUYORLAR

Partimizin üzerine gelenler aynı zamanda ‘oyları şu kadar’ diyerek küçümseyici tavır alıyor. Aslında sormak gerekiyor, o zaman neden HÜDA PAR’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğini büyütüyorsunuz? HÜDA PAR’ın AK Parti ile seçime girmesi durumunda oluşacak sinerji üzerinden oluşacak çarpan etkisini görüyorlar. Bu da ciddi anlamda onları korkutuyor.

 

SANDIK GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN HAZIRIZ

Bölgede HÜDA PAR genel anlamda güçlüdür. Teşkilatlanma noktasında seçim günü sandıkları koruma noktasında ciddi bir efor sarf edeceğimizi ve bu konuda oluşabilecek olumsuzluklara karşı önlem alabileceğimizi çok net olarak görüyorlar. Özellikle Millet İttifakı, belki de HDP üzerinden sandıklar üzerinde belki de çok farklı düşünceler içerisindeydi. Bahsettiğim düşünceleri bozabilecek en büyük kadrolar HÜDA PAR kadrolarıdır.

6’lı masadan HÜDA PAR riyakarlığı… ‘Hizbullah’ şimdi mi akıllarına geldi?

KAYNAK: HABER7

İşte olayın ve HÜDA-PAR’ın iç yüzü bu sevgili dostlar. Gönül rahatlığıyla oyunuzu verebilirsiniz.

ALLAH ÜLKEMİZİ AMERİKAN MANDALARINDAN MUHAFAZA ETSİN.!

AMİNNN.

ZAFERİMİZ MÜBAREK OLSUN.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.