Hüsamettin Cindoruk başörtüsü serbestisine karşı çıktı, 6’lı masaya akıl verdi

Başörtüsü serbestisi ve ailenin korunmasını sağlayacak anayasa değişikliği teklifine karşı çıkan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in sağ kolu Hüsamettin Cindoruk, 6’lı masaya akıl vererek boykot çağrısında bulundu.

Hüsamettin Cindoruk başörtüsü serbestisine karşı çıktı, 6’lı masaya akıl verdi
Yayınlama: 03.01.2023 12:21:39
A+
A-

Yaşamı boyunca muhafazakârların oyuyla meclise giren TBMM 17. Dönem Başkanı ve Milli Merkez Hareketi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ‘laiklik’ vurgusu yaparak başörtüsü serbestisi ve ailenin korunmasını sağlayacak anayasa değişikliği teklifine karşı çıktı.

6’LI MASAYA BOYKOT ÇAĞRISI

Teklifin görüşüleceği Anayasa Komisyonu’na katılmama çağrısı yapan Hüsamettin Cindoruk, 6’lı masadaki partileri Meclis görüşmelerini boykot etmeye davet etti.

Cumhuriyet gazetesine ‘Milli Merkez Hareketi’ adına yazılı açıklamada bulunan Cindoruk, “244 milletvekiline sahip bütün muhalefet partilerini iktidarın anayasanın laiklik ilkesinin çiğnenmesine yol açacak anayasa değişikliği senaryosunda figüran olmamak için kanun teklifinin görüşüleceği komisyonlarda ve Genel Kurul’da yapılacak toplantılarına katılmamaya çağırıyoruz. Millet İttifakı bünyesindeki TBMM’de temsil edilen partileri, anayasaya aykırılığını tespit edecekleri Cumhurbaşkanlığı kararnamelerini iptal etmek için kanun teklifi vermeye çağırıyoruz. Millet İttifakı partilerini ayrı ayrı yapmakta oldukları salon toplantılarından çıkarak ortak mitingler yapmaya çağırıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Hüsamettin Cindoruk başörtüsü serbestisine karşı çıktı, 6’lı masaya akıl verdi

 

DAHA ÖNCE DE SKANDAL AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

Öte yandan Cindoruk, 12 Aralık’ta da yine benzer bir açıklama yapmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ı hedef almıştı. 20 yıldır yönetimde olan AK Parti iktidarının ‘şeriat devleti‘ kuracağını iddia eden Cindoruk, darbeci yönetimlerin daha iyi olduğunu öne sürmüştü.

Halkın düşüncesinin siyasete yansımasından rahatsız olduğunu itiraf eden Cindoruk, “Hâlâ Türk seçmeninin tabanında Osmanlı kültürü ezgisini sürdürüyor. Bunu doğal karşılarım ama siyasal otorite olmasını doğal karşılamıyorum. Herkes görüyor ki Cumhuriyet devrimiyle karşıdevrimciler arasında siyasi bir mücadele var.” ifadelerinde bulunmuştu.

İslam’ı ‘siyasal’ olarak kategorize eden Cindoruk, “Siyasal İslam Türkiye için tehlikedir” demiş ve din eğitiminden de rahatsız olmuştu. “Bu kadar imam hatip açılması, Cumhuriyet eğitiminin dışında bir dini eğitimin sonuç alması halkın bir kısmında destek bulduğu olgusunu doğruluyor. Ama bunu aşacağız” diyen Cindoruk, “Laiklerle şeriatı savunanlar arasında bir siyasal kavga var” ifadesini kullanmıştı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş