IBAN ile para gönderenler dikkat!

IBAN ile para gönderenler dikkat!
Yayınlama: 12.07.2024 11:09:08
A+
A-

Son dönemde firma ve işletmelerin ödeme yöntemi olarak IBAN kullanımı yaygınlaşmakta. Bu eğilim, hem tüketiciler hem de vergi denetimleri açısından çeşitli sorunlara yol açıyor. İşletmeler, kredi veya banka kartı yerine doğrudan banka hesaplarına ödeme almayı tercih ediyor. Ancak bu durumun birtakım olumsuz sonuçları var. Denetim ve danışmanlık şirketleri, işletmelerin banka hesaplarına yapılan doğrudan ödemelerle hem banka komisyonlarından hem de vergi yükümlülüklerinden kaçınmaya çalıştıklarına dikkat çekiyor. Bu durum, vergisini düzenli ödeyen diğer işletmeler için haksız rekabete sebep olmakta. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede bu yöntem önemli bir engel teşkil ediyor.

IBAN ile para gönderenler dikkat Artık zorunlu Bunu yapmayan yandı
DENETİMLER ARTIYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıtdışı kazanç sağlayan mükelleflere yönelik denetimleri artırma kararı almıştı. Yapılacak denetimlerde, işletmelerin ve ilgili şahısların banka hesapları detaylı bir şekilde incelenecek. Bu incelemelerde, riskli görülen mükellefler belirlenip gerekli yasal işlemler başlatılacak.

Tüketici hakları örgütleri, IBAN ile yapılan ödemelerin tüketiciler için ciddi riskler barındırdığını vurguluyor. Özellikle alınan hizmet veya ürünlerle ilgili olası sorunlarda, tüketicilerin elinde resmi bir belge olmaması, haklarını aramalarını zorlaştırmakta.

Tüketici hakları temsilcileri, ödeme açıklamalarının yasal olarak zorunlu hale getirilmesi gerektiğini savunurken uzmanlar, tüketicilere IBAN ile ödeme yaparken dikkatli olmalarını ve ödeme açıklamasına hizmetin detaylarını yazmalarını öneriyor. Bu sayede, herhangi bir anlaşmazlık durumunda kanıt sunabilecekleri belirtilmekte, Ayrıca, işletmelerin bu tür ödemelerde kesinlikle fiş veya fatura düzenlemeleri gerektiği, aksi takdirde yasal yaptırımlarla karşılaşacakları ifade ediliyor.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.