İmamoğlu’na soğuk duş…

CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’de yaşanan sıkıntılar her gün bir yenisi daha ekleniyor… İBB iştirak şirketi İSPARK A.Ş çalışanları da sonuç çıkmayan toplu iş sözleşmesi toplantılarından sonra grev sürecini başlatma kararı aldı.

İmamoğlu’na soğuk duş…
Yayınlama: 17.08.2023 14:29:56
A+
A-

2019 yerel seçimlerinde CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetiminin İBB’nin başına gelmesinden bu yana megakent İstanbul olduğu yerde saymak bir köşeye dursun gün geçtikçe biriken sorunlara çözüm üretilmemesinin ardından şehirde her gün yeni krizler baş göstermeye devam ediyor…

Yerel seçimlere kısa süre kala bir dönemlik sürece bakıldığında birçok eksiklik göze çarparken İBB ve iştiraklerinde çalışan personelin mağduriyeti de dikkat çekiyor.

Hem kurum kaynakları hem de hizmet kalitesinde ciddi sorunlar yaşanan İBB’de çalışanlar hakkını arıyor.

İmamoğlu'na soğuk duş! Ve onlar da iş bırakıyor, İBB'deki krizlerin ardı arkası kesilmiyor

İBB’DE ART ARDA GREV VE İŞÇİ PROTESTOLARI

Bu kapsamda ilk olarak İBB İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ çalışanları, ücretlerinin artırılması için Saraçhane Parkı’nda bir araya gelerek protesto gösterisi yaptı.

Daha sonra ücretlerini alamayan şoförler, İBB’ye karşı isyan etti.

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, İBB yönetiminin özel halk otobüsü esnafının hak edişlerinin yatırmamasından ötürü özel halk otobüsü esnafının mağduriyeti hakkında basın açıklaması yaptı.

İmamoğlu'na soğuk duş! Ve onlar da iş bırakıyor, İBB'deki krizlerin ardı arkası kesilmiyor

İBB BÜNYESİNDE TEMİZLİK  İŞÇİLERİ DE GREV KARARI ALDI

İBB yönetimindeki İSTAÇ ile Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet İş Sendikası arasında anlaşma sağlanamazken, 25 bin liranın altında ücret kabul etmeyen 5 bin 500 çöp transfer işçisi grev için hazırlanıyor.

İSPARK İŞÇİLERİ GREV KARARI ALDI

Tüm bunların ardından son olarak bugün bir grev kararı daha geldi. Toplu iş sözleşmesi toplantılarından sonuç alamayan İSPARK A.Ş çalışanları da greve gidiyor.

Görüşmeden sonra çalışanlara gönderilen mesajda, grev sürecinin İşkur raporundan sonra başlayacağı belirtildi.

İmamoğlu'na soğuk duş! Ve onlar da iş bırakıyor, İBB'deki krizlerin ardı arkası kesilmiyor

İşçilere gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi:

Değerli arkadaşlar; Bugün toplu ş sözleşmesi görüşmelerinin 5. oturumu arabulucu ile müzakere edildi. Hiçbir madde görüşülmeden karşılıklı uyuşmazlık tutanakları tutuldu, bugün itibarıyla arabulucu süreci tamamlanmıştır. Arabulucu 3 gün içinde uyuşmazlık raporunu yazıp İşkur’a gönderecektir. İşkur’da uyuşmazlık raporunu taraflara tebliğinden sonra grev kararı sürecimiz başlayacaktır.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.