İmparatoriçe neden maske taktı?

İmparatoriçe neden maske taktı?
Yayınlama: 27.06.2024 11:33:07
A+
A-

Buckingham Sarayı, önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Kral Charles ve Kraliçe Camilla, Japonya İmparatoru Naruhito ile eşi İmparatoriçe Masako’yu ağırladı. Ziyarette dikkat çeken bir detay ise merak uyandırdı. İşte Masako’nun maske takmasının nedeni…

İmparatoriçe neden maske taktı Mesele at kılı

İngiltere Kralı Charles (75) ve Kraliçe Camilla (76) çifti, Buckingham Sarayı’nda Japonya İmparatoru Naruhito (64) ve İmparatoriçe Masako’yu (60) ağırladı.

İmparatoriçe neden maske taktı Mesele at kılı

Pandemi nedeniyle 2020’den bu yana erteledikleri İngiltere ziyaretlerini sonunda gerçekleştiren çift onuruna büyük bir ziyafet verildi. Çiftin üç günlük ziyaretlerinin ilk akşamında verilen davete devletin önde gelenleri ve soylular katıldı. Kraliçe Camilla, tahta geçen yıl geçen Kral’ın yer aldığı ‘Aile Nişanı’nı ilk kez taktı.

İmparatoriçe neden maske taktı Mesele at kılı

Geçmişi 19. yüzyıla kadar uzanan bu gelenekte hükümdarın elmaslarla çevrili ve ipek bir yaydan sarkıtılmış bir portresi yer alıyor. Kral, yaptığı konuşmada Japon çizgi film karakterleri Hello Kitty ve Pokemon’dan alıntılar yaptığı esprileriyle misafirinin kültürüne saygısını sundu.

Bu karakterlere torunları sayesinde aşina olduğunu belirtti. İmparator ve İmparatoriçe’nin ziyareti, şubattaki kanser teşhisinin ardından Kral Charles’a yapılan ilk devlet ziyareti oldu.

MASKELİ İMPARATORİÇE

Japonya İmparatoriçesi Masako’nun Kraliçe Camilla ile Londra’da çıktığı atlı gezintide maske takması dikkat çekti.

Japonya, pandemide maske kullanımını en son bırakan ülkelerden olmuştu. Ancak İmparatoriçe’nin gerekçesi başkaydı.

İmparatoriçe’nin at kılına karşı alerjisi olduğundan maske taktığı açıklandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.