iPhone 15 serisinde tuşlar dokunmatik olabilir

iPhone 15 için çok fazla sızıntı yapılıyor ve özellikler hakkında tahminler içeren yorumlar oluyor. Daha önce de söylenen dokunmatik tuşlar tekrar gündemde.

iPhone 15 serisinde tuşlar dokunmatik olabilir
Yayınlama: 05.03.2023 19:25:58
A+
A-

iPhone 15 hakkında tahminler ve yorumlar yapılmaya devam ederken 9to5Mac tarafından daha önce de gündeme gelen bir haber ortaya atıldı. iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde fiziksel ses tuşlarının tamamen ortadan kalkacağı bunun yerine dokunmatik olanların ekleneceği aktarıldı.

iPHONE 15 SERİSİ İÇİN TEKRAR GÜNDEME GELDİ!

Dokunmatik tuşların geleceğine yönelik önceki sızıntılar tekrar dillendirilmeye başlandı. Söylenene göre iPhone’ların ses dengesini tek bir dokunmatik kontrolle ses açma ya da kapama yapmak mümkün olacak.

 

iPhone 15 serisinde tuşlar dokunmatik olabilir

 

Pro takısına sahip üst modellerde yer alacağı aktarılan bu tasarım değişikliğinin detaylarına baktığımızda karşımıza bir tane dokunmatik tepkimeli sensörün yer alacağı çıkıyor. Dokunulan kısma göre ses yükselecek ya da kısılacak. Tepkimeli sensör olduğu için yine basma eylemini gerçekleştirmek gerekecek.

Bu her ne kadar faydalı ve farklı bir adım gibi dursa da zaten oldukça dayanıksız ve hassas olan iPhone’ları daha da savunmasız kılacağı için eleştiriliyor.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.