İran’da sokak ortasında idam! Vinçte sallanan protestocuyu film izler gibi izlediler

Mahsa Amini’nin öldürülmesinin ardından karışan İran’da kaos büyüyor. Eylemcilere karşı daha da sertleştiren rejim bir kişiyi vinçle asarak idam etti. O anların görüntüsü ise sosyal medyada gündem oldu.

İran’da sokak ortasında idam! Vinçte sallanan protestocuyu film izler gibi izlediler
Yayınlama: 13.12.2022 00:30:13
A+
A-

İran‘ın başkenti Tahran’da başörtü kurallarına uymadığı gerekçesiyle “Ahlak Polisleri” tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini için düzenlenen protestolar aylardır devam ediyor. Özellikle kadınların öne çıktığı eylemlere erkekler de destek verirken ülkeden şimdi de idamların görüntüsü gelmeye başladı.

VİNÇLE İDAM EDİLDİ

Sosyal medyada gündem olan görüntüde, bir protestocunun asılarak idam edildiği anlar yer aldı. Kameraya yansıyan o anlarda ise şahsın bağlı olduğu ip yüzünden sallanması dikkat çekti.

İLK İDAM GEÇEN HAFTA GERÇEKLEŞTİ

Öte yandan gösterilere katılan tutuklulardan bir kişi geçtiğimiz günlerde idam edildi. Kayıtlara bir ilk olarak geçen idam ülke çapında büyük tepki topladı. İran Ceza Kanunu’na göre, “kamu düzenini bozmak, bozgunculuk yapmak ve devlete karşı savaş açmak” gibi suçları işleyenler idam istemiyle yargılanıyor.

Kaynak : Haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş