İyi Parti’den olaylı çıkış! Altılı masadan ayrılık sinyali

Altılı masadaki 5 parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu isminde uzlaşırken Meral Akşener’in bu duruma şerh koyarak kurmaylarıyla değerlendirme yapacağı öğrenildi. Bu gelişmeler sonrası İyi Parti’li Ümit Dikbayır, “Millet 5’ten büyüktür” dedi.

İyi Parti’den olaylı çıkış! Altılı masadan ayrılık sinyali
Yayınlama: 02.03.2023 22:04:37
A+
A-

HDP’nin dışardan destek verdiği altılı masa koalisyonu, cumhurbaşkanı adaylarını belirlemek için bugün 12. kez bir araya geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde saat 14.00’te başlayan toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.

“AKŞENER MASAYA EKREM İMAMOĞLU’NU SUNDU”

Masada Akşener haricindeki diğer liderler, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması konusunda mutabık kaldı.

İHA muhabirini tokatlamasıyla toplumda büyük tepki toplayan ce bir süre geri planda kalan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Habertürk’te katıldığı canlı yayında, Akşener’in İmamoğlu konusunda direndiğini öne sürdü.

 

İyi Parti'den olaylı çıkış! Altılı masadan ayrılık sinyali

 

Sarıkaya, “Meral Akşener masaya Ekrem İmamoğlu adını masaya getirmiş ve adına yaptırdığı anketleri göstermiş.” ifadelerini kullanan Sarıkaya, Akşener’in toplantı sırasında anketleri ortaya saçarak Ekrem İmamoğlu’nun adaylığını istediği, bu talebi reddedildiği için de 4 Mart tarihinde partisinin kurmaylarıyla toplantı yapacağı bildirildi.

 

İyi Parti'den olaylı çıkış! Altılı masadan ayrılık sinyali

 

İYİ PARTİ’Lİ ÜMİT DİKBAYIR: MİLLET 5’TEN BÜYÜKTÜR

Akşener’in kurmayları, Twitter’dan yaptıkları açıklamalarla ‘ayrılık’ sinyali verdi. İYİ Parti Mali İşler Başkanı, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, “Millet 5’ten büyüktür” paylaşımını yaptı.

İyi Parti'den olaylı çıkış! Altılı masadan ayrılık sinyali

İP’Lİ ERHAN USTA: UZLAŞILSAYDI İSİM AÇIKLANIRDI

Habertürk’e bağlanmayı tercih eden İyi Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta da, “İsimler konuşulmuş ama bir isim üstünde uzlaşılmamış diye düşünüyorum. Ortak bir adayda uzlaşılsaydı isim açıklanırdı. İsim havuzu oluşmuş olabilir. İstişare, uzlaşı ve halkın tercihleri ilkeleri esasında karar alınmalıdır.” sözlerini kaydetti.

İyi Parti'den olaylı çıkış! Altılı masadan ayrılık sinyali

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.