İzmir Cayır Cayır Yanıyor!

İzmir Cayır Cayır Yanıyor!
Yayınlama: 03.07.2024 18:08:50
A+
A-

İzmir’in Bornova ilçesinde orman yangını çıktı. Alevlere, havadan ve karadan müdahale ediliyor. MSB’den gelen son dakika açıklamasına göre; “Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 3 adet AS-532 tipi helikopter, İzmir’in Bornova ilçesinde devam eden yangın söndürme çalışmalarına havadan destek sağlıyor.” denildi.

SON DAKİKA HABERİ: İzmir-Bornovada orman yangını

Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi yakınlarındaki ormanda, bugün saat 13.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

SON DAKİKA HABERİ: İzmir-Bornovada orman yangını

Bölgeden yükselen dumanları fark eden çevredekilerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarı üzerine, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 uçak ve 9 helikopterle havadan, 25 arazöz, 8 su ikmal aracı, 4 dozer, 4 yer ekibi bölgeye sevk edildi.

Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

SON DAKİKA HABERİ: İzmir-Bornovada orman yangını

İZMİR-MANİSA KARA YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Yangın nedeniyle İzmir-Manisa kara yolu tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı.

İzmir Valisi Süleyman Elban, “Yangın çıktıktan kısa süre sonra Beşyol ile Sarnıç köylerine yayıldı, civarındaki orman da yanmaya başladı. Havadan ve karadan birçok ekip yangına müdahale ediyor. 15 hava aracı var daha fazla alamıyoruz çünkü alan dar. Jandarma tedbirlerini aldı. Her iki köyü de boşalttık. Beşyol’da 3, Sarnıç’ta ise 4 ev zarar gördü. Çok şükür yaralımız ve can kaybımız yok. Ekipler, genel anlamda da yangını tutmak üzereler” dedi.

MSB: Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 3 adet AS-532 tipi helikopter, İzmir’in Bornova ilçesinde devam eden yangın söndürme çalışmalarına havadan destek sağlıyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.