“Kar amacı gütmüyoruz, zararı minimize etmeye çalışıyoruz”

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, belediyenin hizmet ve ürünlerindeki yeniden fiyat değerlemesine ilişkin açıklama yaptı.

“Kar amacı gütmüyoruz, zararı minimize etmeye çalışıyoruz”
Yayınlama: 10.05.2024 17:42:56
A+
A-

Konu hakkında açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel;

Yenişehir Belediyesi’nin yıllardır piyasa değerlerinin çok altında fiyatlarla hizmet verdiğini ve bu durumun ciddi zararlara yol açtığını belirtti.

Belediyenin sosyal tesislerinde yılda yaklaşık 12 milyon lira zarar edildiğini ve bu zararın tüm Yenişehir halkının cebinden çıktığını vurguladı.

Yeniden değerleme ile kar amacı gütmediklerini, sadece zararları minimize etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Bazı siyasi çevrelerin bu değerlendirmeyi siyasi malzeme olarak kullandığını ve gerçeklerden uzak yaklaşımlar sergilediğini eleştirdi.

Çevre ilçelerdeki belediyelerin ve Yenişehir esnafının uyguladığı fiyatlardan örnekler vererek, yeni fiyatların hala piyasa şartlarına göre oldukça makul olduğunu savundu.

2024 yılı düğün salonu rezervasyonlarını yaptıran ve ödemelerini 16 Mayıs’a kadar yapan vatandaşlardan fark alınmayacağını, 16 Mayıs’a kadar 2024 yılı kayıtlarını yaptıranlardan da eski tarife uygulanacağını açıkladı.

Düğün salonları için uygulanan tarifenin 2025 yılı için de geçerli olacağını ve piyasanın çok altında kalacağını belirtti.

Belediyenin sosyal tesislerinin Yenişehir esnafının rekabet edilemeyecek rakibi durumuna geldiğini ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Plan, Bütçe ve Tarife Komisyonu’nun yaptığı fiyat değerlemesinin kar etmekten ziyade zararı en aza indirmeye yönelik bir çalışma olduğunu savundu.

Belirlenen fiyatların hala piyasa şartlarına göre oldukça makul olup, benzer özel işletmelerin ve çevre belediyelerin sunduğu hizmetlerin fiyatlarının çok çok altında olduğunu ifade etti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.