Katlanabilir akıllı telefon satışlarında ilk kez düşüş yaşanıyor

Piyasaya sürüldükleri ilk günden itibaren katlanabilir akıllı telefon satışlarında ilk kez düşüş yaşanıyor. Yaşanan düşüşlere rağmen hala pazardaki yerini koruyabilen güçlü bir firma bulunuyor.

Katlanabilir akıllı telefon satışlarında ilk kez düşüş yaşanıyor
Yayınlama: 03.03.2023 21:26:54
A+
A-

İlk olarak konsept olarak tanıtılan katlanabilir akıllı telefonlar, kısa bir süre sonra Samsung (9), Xiamoi (2), Huawei (6), Honor (2), Oppo (3), Motorola (2) Vivo (3) gibi markalarla hayatımıza girdi. Apple tarafına baktığımızda ise şirketin henüz katlanabilir bir telefon modeli bulunmuyor.

2019 yılında Samsung ve Huawei, katlanabilir telefon modeli pazarında yükselişe geçen bir ivme yakalamıştı. İki şirketin de piyasaya sürdüğü telefonlar kısa süre içinde büyük beğeni toplamıştı. Şu an ise katlanabilir telefon yarışında Samsung, rakiplerine nazaran bir adım önde görünüyor. Ancak son dönemlerde kullanıcıların katlanabilir telefonları tercih etmemesi, katlanabilir modellerin bulunduğu piyasanın düşüş yaşamasına sebep oldu.

 

Katlanabilir akıllı telefon satışlarında ilk kez düşüş yaşanıyor

 

İLK DEFA DÜŞÜŞ YAŞANDI

DSCC’nin (Display Supply Chain Consultans) hazırladığı rapora göre, uzun zaman sonra katlanabilir akıllı telefonlarda düşüş yaşanmaya başlandı. 2022 yılının son çeyreğinde gerçekleşmeye başlayan düşüş, hâlâ devam etmekte.

Katlanabilir akıllı telefon dağıtımında 2022 yılının 4. çeyreğinde gerçekleşen  düşüş, 2022’nin 3. çeyreğine göre yüzde 48 oranında yaşandı.

 

Katlanabilir akıllı telefon satışlarında ilk kez düşüş yaşanıyor

 

Katlanabilir akıllı telefon satışlarında geçtiğimiz yılın Ekim ayından Aralık 2022’nin sonuna kadar 3,1 milyon katlanabilir akıllı telefonun dağıtımı yapıldı. Bu rakamlarla birlikte düşüşün yaşandığı görülse de 2022’deki toplam telefon sevkiyatı yüzde 62 arttı. 2022 yılında dağıtımı 12,9 milyon adede yükselen katlanabilir akıllı telefon pazarında, yüzde 83’lük pazar oranıyla Samsung liderliğini devam ettirdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş