Kayıp Narin olayında yeni gelişme

Kayıp Narin olayında yeni gelişme
Yayınlama: 05.09.2024 12:57:13
A+
A-

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran, 14 gündür aranıyor. Soruşturma kapsamında Narin’in amcası ve Tavşantepe Mahallesi Muhtarı Salim Güran, “kasten öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlamasıyla tutuklandı. Güran’ın telefonundaki yazışmaları sildiği tespit edildi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta öğlen saatlerinde gittiği Kuran kursundan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan sekiz yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları 14 gündür devam ediyor.

Amca Salim Güran “kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklandı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve amca S.G., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Salim Güran çıkarıldığı mahkemece “kasten öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlaması” ile tutuklandı.

Telefondaki yazışmaları silmiş

Amcanın telefonunda yapılan incelemede, telefondaki WhatsApp yazışma ve görüşmelerinin tamamının silindiği tespit edildi.

Whatsapp mesajlarını neden sildi?

S. G., telefonundaki whatsapp mesajları ve görüşmelerini neden sildiği sorusuna ifadesinde “Kardeşim Arif’in mermileri yakalandığında arayıp ‘tanıdık yok mu’ diye sordum. Bu sebeple o tarihte tüm whatsapp kayıtlarını sildim” karşılığını verdi.

 

PTS kayıtları neden kesildi?

Sorgu sırasında S. G.’ye küçük kızın kaybolduğu 21 Ağustos günü saat 14:33’ten sonra aracının PTS kayıtlarının kesildiği iddiası soruldu. Tarlalarında çalışan Atasoy ailesinin çocuklarını Uzunbahçe köyüne götürdüğünü, daha sonra köyde bulunan Ramazan Atasoy birlikte tarlaya geri döndüğünü iddia eden Güran, köye gittiğinde Mehmet Selim Atasoy’un eşinin kendisine su ikram ettiğini ve orada araçta onların küçük kızları ile oynadığını savundu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.