Kılıçdaroğlu, The Economist’e Türkiye’yi şikayet etti

Kılıçdaroğlu, The Economist’e Türkiye’yi şikayet etti
Yayınlama: 06.05.2023 11:25:51
A+
A-

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan gitmeli” kapağıyla tepki çeken The Economist’e yazdı. 7’li masanın Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye’yi The Economist’te şikayet etti, Batılı ülkelerden medet umdu.

İngiliz The Economist dergisi, Türkiye’de yaklaşan 14 Mayıs seçimlerini kapağına taşıdı. Derginin “2023’ün en önemli seçimi” başlıklı yazısında “Demokrasiyi kurtarın”, “Oy verin”, “Erdoğan gitmeli” gibi ifadeler kullanılması dikkat çekti. Yine dergide Kemal Kılıçdaroğlu için ise, “Sevimli bir şekilde alçakgönüllü. Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye’nin bir sonraki cumhurbaşkanı olarak sıcak bir şekilde destekliyoruz” denildi.

Kılıçdaroğlu’na açık destek vererek seçmeni yönlendirmeye çalışan The Economist’e ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tepki gecikmedi.

İNGİLİZLER TARAFINI BELLİ ETTİ, ERDOĞAN’DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel güçlerin operasyon aygıtı olan dergilerin kapaklarıyla iç siyasetimizin yönlendirilmesine, millî iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye Yüzyılı’yla inşallah tüm bu diplomatik başarıları zirveye taşıyacağız” dedi. Yaşananların ardından Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayan The Economist ile ilgili bir gelişme daha meydana geldi. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, The Economist için bir yazı kaleme aldı.

KILIÇDAROĞLU, THE ECONOMIST’E TÜRKİYE’Yİ ŞİKAYET ETTİ

Yazıda, “14 Mayıs’ta (kazanacağımız) zafer, Türkiye’nin Batı’ya yönelimini de eski haline kavuşturacak. Bu yönelim bir idealin yansımadır” diyen Kılıçdaroğlu, seçimi kazanmaları durumunda Türkiye’nin yüzünü tamamen Batı’ya döneceğini söyledi. “Türkiye her daim Batı’nın gururlu bir üyesi olacaktır. Tüm uluslararası kurumlarda Türkiye, Batı saflarının bir parçasıdır ve bu şekilde hareket etmeye devam edecektir” sözleriyle yazısına devam eden Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin kurulacak hükümetle Batılı devletlere yaklaşacağını belirtti.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.