Kılıçdaroğlu’ndan istifa sorusuna yanıt gecikmedi!

Kılıçdaroğlu’ndan istifa sorusuna yanıt gecikmedi!
Yayınlama: 03.06.2023 14:01:21
A+
A-

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partinin başında kalıp kalmayacağı yönündeki soruya, “Ona parti karar verir tabi doğal olarak. Partinin kendi gelenekleri vardır. O gelenekler içerisinde hareket edilir” cevabını verdi.

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta alınan mağlubiyetler CHP’de iç hesaplaşmaya neden oluyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğu bırakmasını isteyenler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu destekliyor. Parti içinde, İmamoğlu’na destek vermeyen ve Kılıçdaroğlu’nun başarılı olduğunu öne süren bir grup da var.

Kılıçdaroğlu ise, geçtiğimiz günlerde MYK üyelerinin istifasını kabul etti. CHP liderinin, genel başkanlığı bırakıp bırakmama konusunda ise vereceği karar bekleniyor.

Sözcü gazetesinin haberine göre, Kılıçdaroğlu, partinin başında kalıp kalmayacağı yönündeki soruya, “Ona parti karar verir tabi doğal olarak. Partinin kendi gelenekleri vardır. O gelenekler içerisinde hareket edilir” cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin geçtiğimiz sene yapılması gereken ama seçimden dolayı ertelenen kurultayla ilgili ise şunları söyledi:

“Olağan kurultayımızı yasalara göre yapacağız. Ona da Parti Meclisimiz karar verecek. Bunun için hukukçu arkadaşlarımız bir tarihlendirme yapıyor. O tarihlendirme içerisinde belli aşamalarda ilçe, il kongreleri, sonra kurultay yapılacak. Belli bir süreç var ve o süreç içerisinde bunları tamamlayacağız.”

Kılıçdaroğlu, MYK üyelerine seçim sonuçlarını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruya da “Şimdi, MYK’da konuşulan bir konuyu benim ayrıntılara girerek anlatmam doğru değil. O toplantıda ittifak da dahil olmak üzere her konu bütün ayrıntılarıyla sağduyu içerisinde, büyük bir sorumluluk içerisinde konuşuldu. Yüklendiğimiz sorumluluğun ağırlığı, o sorumluluğun gereklerinin yerine getirilmesi bütün bunların hepsi konuşuldu” ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.