Kılıçdaroğlu’nun yersiz çıkışı dev sektörü vurdu!

Kılıçdaroğlu’nun yersiz çıkışı dev sektörü vurdu!
Yayınlama: 23.05.2023 15:01:05
A+
A-

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İktidara gelirsem Rusya yaptırımlarına dâhil olacağız” söylemi turizm sektörünü vurdu.

6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Rusya’ya yönelik yaptırımlara dâhil olacağız’ söylemleri turizm sektöründe tedirginliğe yol açtı. Rus tur operatörleri tatil rezervasyonlarında bu konuyu irdelemeye başladı. Seçime sayılı günler kala Ruslar turistlerin Türkiye’de tatil yapma konusunda kafalarında soru işaretleri oluştu.

SEKTÖRE CİDDİ ZARAR VERİYOR

Sektör temsilcileri olası bir yaptırım durumunda Rus turistlerin Türkiye’deki ödeme ve konaklama pozisyonlarının riske girebileceğini belirterek, bu tür söylemlerin turizme zarar verdiğini belirtiyor. Rusya’dan Antalya’ya turist taşıyan North Travel yetkilisi Ömer Duran “Ruslar Türkiye’deki seçimleri yakından takip ediyor. Çünkü onların ikinci vatanı durumuna geldik. Sadece yazın değil kışın da gelmeye başladılar, hatta Antalya’ya yerleştiler. Bizim için çok önemli bir gelir kaynağı. Ancak bazı söylemlerden rahatsızlar. Sürekli telefonda ‘Ruslara yaptırım uygulanacak mı?’ sorusu ile karşılıyoruz. Bu söylemler turizm sektörüne ciddi zarar veriyor” dedi.

Rusya’dan yılda 5 milyonun üzerinde turist geldiğini söyleyen Duran “Yaptıkları harcamalar ile ekonomiye ciddi katkı sağlıyorlar. Son dönemlerde ‘Ruslara yaptırım uygulanacak’ sözleri ülkede konu hâline gelmiş durumda. Seçim sonrası hükûmetin değişebileceği ve Türkiye ile ilişkilerin askıya alınacağı iddiaları konuşuluyor. Şayet muhtemel bir yaptırım durumunda, tüm ödemeler sıkıntıya girecektir. Bunu biliyorlar. Bankalar arasındaki iletişim kopacaktır ve milyonlarca Rus turist Türkiye’de mağdur olacaktır. Siyaset yapılır ama doğru olması gerekir. Neden ayağımıza sıkıyoruz” diye konuştu.

“AB’YE SELAM ÇAKIYORLAR”

Antalya’da turizm ve konaklama sektöründe hizmet veren büyük bir otel zincirinin genel müdürü ise gazetemize yaptığı açıklamada “Muhalefetin Rusya söylemleri Türk seçmeninde hiçbir karşılık bulmuyor. Buna rağmen turizmi baltalamaya yönelik açıklamalarda bulunuyorlar. Rusların Türkiye’deki seçimi çok önemsiyor. Hem tatil hem de burada binlerce evleri var. Böyle bir gelir kaynağını siyasete alet etmek çok yanlış. Bizler ekonomiye milyarlarca dolarlık gelir saplayan şirketleriz. Türk seçmenine vaat verileceğine Avrupa’ya selam çakılıyor” ifadelerini kullandı.

“RUS PİYASASINI ÜRKÜTTÜ”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da turizmde yaşananları teyid etti. Kılıçdaroğlu’nun sözlerini “yersiz” olarak nitelendiren Çavuşoğlu, “Maalesef bu seçim zamanında Sayın Kılıçdaroğlu’nun son derece sorumsuz açıklamalarını görüyorum ki sizler daha iyi görüyorsunuz. Özellikle ‘Rusya’ya yönelik yaptırımlara dâhil olacağız’ demesi Rus piyasasını çok ürküttü. Mayıs ayında istediğimiz sayıda turistin gelmediğini, acenteler de söylüyor, tur şirketleri söylüyor, otel sahipleri de söylüyor. Bunu sadece otelleri değil, otellere ürün satan her yeri doğrudan etkilediğini görüyoruz. Buraya gelirken yolda iki tane turizmci arkadaşımız aradı. Onların da ne kadar rahatsız olduklarını gördük” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş