Klonlama teknolojisinde yeni dönem: Robot insanlar geliyor

Clone isimli şirket, insan elinin robot teknolojisine dönüştürülmüş görüntülerini paylaştı. Esnekliğiyle ve hareket kabiliyetiyle dikkat çeken çalışmanın, robotik teknolojisindeki gelişmelerde ne denli sonuçlar alındığını gösteriyor.

Klonlama teknolojisinde yeni dönem: Robot insanlar geliyor
Yayınlama: 07.03.2023 20:15:51
A+
A-

Teknolojideki gelişmeler ışık hızında ilerlemeye devam ediyor. Clone isimli şirket, robot teknolojisi üzerindeki çalışmalarını bir adım daha ilerletti. Clone firmasının paylaştığı görüntüler Twitter üzerinde büyük ilgi topladı.

Hello World! At Clone, we are making synthetic humans, starting with a 1:1 copy of the human hand. Here’s the Clone Hand’s first manipulation demonstration, manually preprogrammed in a few hours!

Şirket, Clone Robotics adını verdikleri Androidlerin bir parçası olan, insan elinin birebir  kopyası “Clone Hand” görüntülerini paylaştı. Görüntüde yer alan teknolojinin insan eliyle neredeyse aynı olması, şirketin bu alanda yoğun bir çaba sarf ettiğini gösteriyor.

Sadece bilim kurgu filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz insan klonlarını, (android) Clone şirketi sayesinde gerçek hayatta da görebileceğiz gibi görünüyor.

 

Klonlama teknolojisinde yeni dönem: Robot insanlar geliyor

 

PROJENİN AMACI DÜŞÜK MALİYETE GÜNLÜK İŞLERİ YAPTIRMAK

Clone şirketinin Kasım 2021 yılında kurduğu Clone Robotics misyonu, günlük hayattaki işlerin kolay ve düşük maliyetli bir şekilde yapılması için Android robotlar üretmek amacı taşıyor.

Başarılı çalışmaları olan Clone Robotics projesini diğer robotik çalışmalardan ayıran birtakım özellikler bulunuyor. Bunlardan en önemlisi; şirketin tasarım konusunda biyomimetiğe odaklanması ve maliyetleri düşük tutma konusundaki kararlı duruşu olarak belirtiliyor. Şirketin bu tutumunun, üreteceği teknolojinin geniş bir kitle tarafından ulaşılabilir olmasını sağlamaya yönelik olduğu söyleniyor.

Biyomimetik nedir: Doğadaki modeller incelendikten sonra taklitleri yapılan sistem, mekanizma ve aletlerin tümüne verilen isimdir.

 

Klonlama teknolojisinde yeni dönem: Robot insanlar geliyor

 

KLONLAR YAPAY ZEKA İLE ENTEGRE EDİLEBİLİR Mİ?

Robotik çalışmalarda en yeni ve iddialı teknolojiler üretme amacı taşıyan Clone Robotics, bu alanda dikkate değer çalışmalara imza attığını kanıtlamak istiyor. Küresel çapta yaşanan teknolojik gelişmeler, özellikle de gelecek yıllarda Android robotlarla yapay zekanın birbirine entegre edilip edilmeyeceğini düşündürüyor.

Konuya ek olarak Microsoft’un yapay zeka sohbet robotu olan ChatGPT’yi robotik alana entegre etmek istediği söyleniyor. Bu durumun da Clone Robotics’in geliştirdiği robotik çalışmalar üzerinde büyük bir etkisinin olacağı düşünülüyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş