MARTED Başkanı Hasan Şirin’den Gazeteciler Günü Mesajı

MARTED Başkanı Hasan Şirin’den Gazeteciler Günü Mesajı
Yayınlama: 10.01.2023 08:25:51
A+
A-

MARTED Başkanı Hasan Şirin mesajında ;”Gazetecilik, kamuoyunu sağlıklı ve doğru haber akışıyla bilgilendirmektir ve bu bilgiyi sağlayan basın mensuplarının üstlendiği misyon oldukça önemlidir. Kamuoyunun doğru bir şekilde aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan meslektaşlarımızın bu özel ve anlamlı günü kutlu olsun.

Demokrasinin en önemli unsurlarından biri olan basın, halkın haber alma özgürlüğünün en önemli ve etkili aracıdır. Gazetecilik; büyük fedakarlık isteyen, mesai mefhumu olmayan, zor şartlarda yürütülen onurlu bir meslektir. Meslek etiğine ve tarafsızlık ilkesine riayet ederek görevini hakkıyla yapan basının varlığı, ülkemizin  gelişmesi açısından çok önemlidir.

Kamuoyunun sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesi, haberlerin geniş kitlelere ulaştırılması problemlerimize sağduyulu çözümler bulunması, şehrimizin tanıtımının yapılması, eğitim alanındaki iyi örneklerin geniş kitlelerle ulaştırılması,basınımızın çalışmaları sayesinde olmaktadır.

2023 yılı ile birlikte mesleğimizi ilgilendiren önemli bir süreç de başlamış oldu.Bu dönüşümle Dijital mecralar artık daha da çok önem kazanacak. Umuyoruz ki meslektaşlarımız açısından kazanımların arttığı bir yıl olur.

Zaman ve mekan gözetmeksizin gece gündüz demeden gözümüz kulağımız meslektaşlarımız olan basın mensuplarımızın, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü‘nü en içten dileklerimle kutluyor, hayatını kaybeden basın emekçilerini de saygı ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.