TBMM Genel Kurulu’nda yumruklu kavga

Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili olarak olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu tartışmalarla başladı.

TBMM Genel Kurulu’nda yumruklu kavga
Yayınlama: 16.08.2024 14:54:51
A+
A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gezi Parkı davasından hapis yatan ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un çağrısıyla toplandı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın konuşması sonrası Meclis’te kavga çıktı. Oturuma üç kez ara verildi.

Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili olarak olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu tartışmalarla başladı.
Olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda tansiyon yükseldi. Meclis’te yumruklar havada uçuştu.
Kürsüye söz almak için gelen Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık konuşması esnasında AK Parti sıralarına dönerek “Utanmanız yok” demesi üzerine, iktidar partisi milletvekillerinden tepki geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, kürsüde konuşmasını gerçekleştiren TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’a yumruk attı. Ardından kürsüye gelen milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı. Yaklaşık 5 dakika süren kavganın ardından birleşime 45 dakika ara verildi.

600 üyeli Meclis’te toplantı yeter sayısı olan 200’e ulaşıldı. Özel oturumu yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Ahmet Şık’a söz verdi.

Şık AKP sıralarına bakarak “Sizde hiç utanma yok. Zerre miktar utanmanız yok. Haysiyetiniz yok” dedi. Bunun üzerine AKP’liler kürsüye yürüdü.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Şık’a “Kes sesini” diye seslendi. Şık, kendisine gelen tepkilere ‘”Sensin şerefsiz” diye yanıt verdi.

Daha sonra kürsüden konuşmasına devam eden Şık, AKP sıralarına bakarak “Hepinizin toplamının bu memlekete Atalay kadar hayrı dokunsa ömür boyu şükür namazı kılacak insanlarsınız. Bu ülkenin en büyük terör örgütü bu sıralarda oturanlardır” dedi.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.