Memur ve Emeklinin Maaş Zammı Bu Hafta Belli Olacak

Memur ve Emeklinin Maaş Zammı Bu Hafta Belli Olacak
Yayınlama: 01.07.2024 11:05:29
A+
A-

Milyonlarca memur ve emeklinin maaşına yapılacak zam, çarşamba günü açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte netlik kazanacak. Artışla birlikte sosyal yardım ödemeleri artacak, kıdem tazminatı tavanı değişecek.

Memur ve emeklisinin maaşı, toplu sözleşme ve enflasyon verilerine göre belirleniyor. SSK ve Bağ-kur emeklilerinin zam oranında TÜFE etkili.

5 aylık verilere göre, memur ve emeklisinin maaşında yüzde 17,38’lik artış kesinleşti. Buna Türkiye İstatistik Kurumu’nun çarşamba günü açıklayacağı haziran ayı verileri eklenecek.

SSK ve Bağkur emeklilerinin zam oranında TÜFE etkili. 5 aylık artışa göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı da yüzde 22,72. Haziran ayı enflasyonunun etkisiyle bu oran da güncellenecek.

Kıdem tazminatı tavan tutarı artacak

Memur ve emekliye verilecek zam oranı pek çok ödeme kalemini de etkileyecek. Sosyal yardım ödemeleri artacak, kıdem tazminatı tavanı değişecek.

Çalışanlar için en önemli güvencelerden biri olan kıdem tazminatı da memur zammından etkilenen kalemlerden. Kıdem tazminatı, kişinin her yıl için çalıştığı süredeki 30 günlük brüt ücreti tutarında veriliyor. Tavan tutarın belirlenmesinde de memur zammı etkili oluyor.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.