Meta’da yüzler gülüyor..

Geçtiğimiz aylarda binlerce kişiyi işten çıkaran ve yeni çıkarmaların olacağını belirten Meta şirketi, yaşanan tüm olumsuz koşullara rağmen bu yılın ilk çeyreğinde 28,7 milyar dolar gelir elde ederek piyasa beklentilerinin üzerine çıktı.

Meta’da yüzler gülüyor..
Yayınlama: 27.04.2023 22:15:30
A+
A-

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahipliğini yapan Meta, “Verimlilik yılı” adı altında yapılan bütün tasarrufların işe yaradığını ispatladı. Şirket bu yılın ilk çeyreğinde elde ettiği 28,7 milyar dolarlık gelirle piyasa beklentilerini geride bıraktı.

BİNLERCE KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARMIŞTI

Meta, gelir beklentilerini aşarak son üç çeyrekte ilk kez yıldan yıla gelir artışı bildirdi. Eski adıyla Facebook olarak anılan şirket geçtiğimiz aylarda 11 bin çalışanı işten çıkarmıştı. Ayrıca işten çıkarmalara 10 bin kişinin de ekleneceği belirtilmişti.

Metaverse projesi ile gelirlerini artırmak isteyen şirket, ilk zamanlarda oldukça zorluklar yaşadı. Öyle ki şirkette “verimlilik yılı” adı altında birçok küçük projeden vazgeçerek küçülmeye gidildi.

 

Binlerce kişiyi işten çıkarmıştı... Meta'da yüzler gülüyor: Beklentileri aştı!

 

ZUCKERBERG METAVERSE PROJESİNE BAĞLILIĞINI BELİRTTİ

Zuckerberg metaverse projesine gelen olumsuz yorumlar için yaptığı açıklamada, “Metaverse vizyonuna odaklanmaktan bir şekilde uzaklaştığımıza dair bir anlatı gelişti, bu yüzden bunun doğru olmadığını baştan söylemek istiyorum” demişti.

Ayrıca “Yapay zeka ve metaverse odaklanıyoruz ve odaklanmaya devam edeceğiz.” diyerek Meta’nın yapay zeka alanına da yoğunlaştığını belirtti.

Metaverse hala para kaybetmeye devam ediyor…

Meta, Reality Labs’in henüz para kazanmasını beklemiyor olsa da yatırımcılar bu ağır yatırımın karşılığını alamayabileceğine dair endişelerini dile getirdiler. Zuckerberg’in devam eden yapay zeka gelişimine olan ilgisi bu endişelerin bir kısmını yatıştırabileceği düşünülüyor.

Meta’nın hisse senedi fiyatı arttığı ancak metaverse hala para kaybetmeye devam ettiği söyleniyor.

VR VE AR TEKNOLOJİSİNE ODAKLANDI

Meta’nın VR ve AR departmanı Reality Labs bu çeyrekte yaklaşık 4 milyar dolar kaybetti. Geçen yılın tamamında ise 13,7 milyar dolar kaybetmişti. Zuckerberg yine de VR ve AR teknolojisinin aslında yapay zeka içerdiğine dikkat çekmeyi başarmıştı.

Zuckerberg görüşmede, “AR gözlükleri için vizyonumuz, yeni nesil bilgi işlem için temel oluşturacağını düşündüğümüz yapay zeka merkezli bir işletim sistemini içeriyor” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş