Meteoroloji’den hafta sonu için kritik uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında yurt genelinde çok sayıda ilde sağanak yağışın etkili olacağı ve özellikle hafta sonu yağışın etkisini artıracağı belirtildi.

Meteoroloji’den hafta sonu için kritik uyarı!
Yayınlama: 08.03.2023 08:05:32
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yurt genelinde sağanak yağışlı havanın etkisini önümüzdeki günlerde göstereceği belirtilirken, çok sayıda ile uyarı yapıldı.

5 günlük hava tahmin raporunda ülke genelinde çok sayıda ilde sağanak yağışın etkili olacağı ifade edildi.

 

Meteoroloji'den hafta sonu için kritik uyarı!

 

DEPREM BÖLGESİNDE YAĞIŞ ETKİLİ OLABİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji uzmanı Fevzi Burak Tekin, deprem bölgesinde yer yer sağanak yağışların görüleceğini, yağışların hafif ve orta kuvvetli olacağını kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji uzmanı Fevzi Burak Tekin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa’da bu hafta beklenen hava durumuna ilişkin tahminleri paylaştı.

 

Meteoroloji'den hafta sonu için kritik uyarı!

 

Önümüzdeki 3 gün boyunca deprem bölgesinde günün en yüksek sıcaklığının 18 ila 20 derece arasında değişeceğini ifade eden Tekin, “Deprem bölgesine baktığımızda hafta sonuna kadar deprem bölgesinde yer yer sağanak yağışları göreceğiz. An itibarıyla yağışın kuvveti hafif ve orta düzeyde olacak. Özellikle hafta sonuna kadar baktığımızda Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Hatay ve Kilis’te yağışları görmek mümkün olacak. Adana, Diyarbakır ve Şanlıurfa ise parçalı ve az bulutlu olacak” dedi.

Yağışın İstanbul, Ankara ve İzmir’i de etkisi altına alacağı ifade edilirken olası olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

 

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

 

8 Mart ÇarşambaMeteoroloji'den hafta sonu için kritik uyarı!

 

9 Mart PerşembeMeteoroloji'den hafta sonu için kritik uyarı!

 

10 Mart CumaMeteoroloji'den hafta sonu için kritik uyarı!

 

11 Mart CumartesiMeteoroloji'den hafta sonu için kritik uyarı!

 

12 Mart PazarMeteoroloji'den hafta sonu için kritik uyarı!

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.