Meteoroloji’den Sarı Kodlu uyarı !

Meteoroloji’den Sarı Kodlu uyarı !
Yayınlama: 10.07.2024 12:21:23
A+
A-

Meteoroloji peş peşe uyarıda bulundu. Sarı kodlu uyarı yapıldı. Yurt genelindeki bazı iller için kuvvetli yağış alarmı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelin de parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Muş, Van ve Batman çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Eskişehir, Çankırı, Yozgat, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

16 İl için sarı kodlu uyarı

Sağanak yağışın beklendiği iller şöyle; Artvin, Çorum, Giresun, Kastamonu, Sinop, Tokat, Bayburt, Ardahan, Çankırı, Erzurum, Kars, Ordu, Sivas, Yozgat, Bartın ve Karabük.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.