Microsoft Word, 40 yıl sonra nihayet beklenen özelliğe kavuştu

Microsoft, Word uygulamasına getirdiği özellik sayesinde bizi yıllardır yoran işlemden kurtarıyor. 40 yıldır beklenen özellik, kısayol tuşları ile kullanılabilecek.

Microsoft Word, 40 yıl sonra nihayet beklenen özelliğe kavuştu
Yayınlama: 11.03.2023 21:31:37
A+
A-

Evde, işte ve okulda olmak üzere hemen her yerde kullandığımız Microsoft Office uygulamalarından Word, yıllardır beklenen özelliğe nihayet kavuşuyor. 1983 yılında Microsoft tarafından geliştirilen kelime tabanlı program, bizlere 40 yıldır hizmet sunuyor.

Word ile kolay notlar alınabilir, formlar, mektuplar ve kitaplar yazılabilir, yazılara grafik, şekil ve görsel gibi unsurları ekleyebiliriz. Tüm bunları yaparken bizlerin sürekli kullandığı bir özellik Word uygulaması üzerinde bizlere zorluklar çıkarabiliyordu.

 

Microsoft Word, 40 yıl sonra nihayet beklenen özelliğe kavuştu

 

HASRET KALINAN ÖZELLİK WORD’E GELDİ

Microsoft Office üyelerinden Word’e nihayet metin yapıştırma kısa yolu geldi. Önceden bu özellik olmadığından dolayı başka sayfalarda kopyaladığımız metni belgemize CTRL + V ile yapıştırmak istediğimizde metnin şekli, yazı tipi, arka plan rengi ve yazı rengi de olduğu gibi ekleniyordu.

Yeni gelen güncellemeyle birlikte Microsoft bu can sıkıcı durumdan kurtulmamızı sağlıyor. Microsot, Word uygulaması için salt metin yapıştırma kısa yolunu ekleyerek kopyaladığımız metnin CTRL + SHIFT + V ile ham halini yapıştırabiliyoruz.

Kısayol güncellemesinden önce kullanıcılar bunu belge üzerine sağ tıklayarak “düz metin” i seçerek yapıştırması gerekiyordu. Ancak yeni gelen güncelleme ile birlikte bu dertten kurtulduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Mac kullananlar güncelleme ile gelen bu özelliği Cmd + Shıft + V yaparak kullanabilecekler.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş