Microsoft yapay zeka planını açıkladı

Microsoft, yapay zeka odaklı gerçekleştirdiği Microsoft Build etkinliğinde yapay zeka uygulamalarından söz ederken Windows 11’in haziran ayında copilot özelliğine kavuşacağını duyurdu.

Microsoft yapay zeka planını açıkladı
Yayınlama: 24.05.2023 21:20:10
A+
A-

Teknoloji devi Microsoft, 23 Mayıs Salı günü gerçekleştirdiği yapay zeka odaklı Microsoft Build adındaki etkinlikte, Windows 11 ve Office 365 başta olmak üzere diğer tüm Microsoft uygulamalarında yapay zeka kullanımının nasıl geniş bir yelpazeye yayıldığını anlattı.

Yapay zeka teknolojilerindeki gelişmeler tüm dünyayı kasıp kavururken, bu alanda yaşanan heyecan verici gelişmeler, teknoloji devleri tarafından takip ediliyor.

Bu alanda şu an için en aktif rol oynayan şirket olarak görünen Microsoft, yapay zeka teknolojisine milyarlarca yatırım yaptı. Bunlardan en önemlisi de Yeni Bing ve ChatGPT üzerine odaklanması oldu.

Microsoft yapay zeka planını açıkladı...Windows 11'e copilot özelliği geliyor!

YAPAY ZEKA EKLENTİ EKOSİSTEMİNİ BÜYÜTMEK İSTİYOR

Microsoft, OpenAI’nin ChatGPT için sunduğu aynı açık eklenti standardını benimseyeceklerini duyurarak ChatGPT ve Microsoft’un copilot tekliflerinin genişliği arasında birlikte çalışabilirliği mümkün kıldığını belirtti.

MİCROSOFT 365 COPİLOT EKLENTİLER İLE GÜÇLENDİRİLEBİLECEK

Şirket, artık uygulama ve yapay zeka hizmetlerini eklentilerle Microsoft 365 Copilot’a entegre edebileceklerine vurgu yaptı.

Microsoft 365 Copilot için eklentiler arasında ChatGPT ve Bing eklentilerinin yanı sıra Teams ileti uzantıları ve Power Platform bağlayıcıları da yer alıyor ve geliştiricilerin mevcut yatırımlarından yararlanmalarını sağlıyor. Ayrıca geliştiriciler Visual Studio Code ve Visual Studio için Microsoft Teams Toolkit ile Microsoft 365 Copilot için kolayca yeni eklentiler oluşturabilecekler. Geliştiricilerin ayrıca verilerini Microsoft Graph’e taşıyarak Microsoft 365 Copilot’u genişletebileceği, kısa süre önce duyurulan Copilot için Semantik Dizin ile ilgili ve eyleme dönüştürülebilir bilgileri entegre edebileceği belirtildi.

Microsoft yapay zeka planını açıkladı...Windows 11'e copilot özelliği geliyor!

ORTAKLAR ARACILIĞIYLA YAPAY ZEKA ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRACAK

Microsoft iş ortaklarıyla ilgili yapmış olduğu açıklamada:

“Müşterilerimiz, kuruluşların güvenliğiyle uygulama tasarlamasına, geliştirmesine, dağıtmasına ve yönetmesine olanak tanıyan NVIDIA gibi iş ortağı işbirliklerimizden yararlanıyor. NVIDIA, Azure Machine Learning ile NVIDIA AI Enterprise Integration ile kurumsal kullanıma hazır üretken yapay zekayı hızlandıracak.

Yalnızca Azure’da kullanılabilen Omniverse Cloud, kuruluşların verileri devasa, yüksek performanslı modellerde toplamasına, alana özgü yazılım araçlarını birbirine bağlamasına ve fabrika konumlarında çok kullanıcılı canlı iş birliğine olanak tanır. ONNX Runtime & Olive araç zincirinden yararlanan NVIDIA GPU’lar, donanım hakkında daha derin bir bilgiye ihtiyaç duymadan hızlandırıcı yapay zeka modellerinin uygulanmasını destekleyecektir.” ifadelerine yer verdi.

Microsoft yapay zeka planını açıkladı...Windows 11'e copilot özelliği geliyor!

WİNDOWS 11 İÇİN COPİLOT UYGULAMASINA DEĞİNİLDİ

Geçen sonbaharda gerçekleştirilen Windows ve Surface lansmanında Baş Ürün Sorumlusu Panos Panay, Microsoft Designer’da Windows Studio Effects ve DALL-E 2 ile bilgisayarda yeni etkileşim modellerinin kilidini açmak için yapay zekanın gücünden bahsetti ve CES’te yapay zekanın insanların Windows’ta işlerini halletme şeklini nasıl yeniden keşfedeceğinden bahsetti.

Windows’un, Windows Copilot’un tanıtılmasıyla yapay zeka yardımını merkezileştiren ilk bilgisayar platformu olacağı belirtildi. Artık Bing Chat, birinci ve üçüncü taraf eklentileriyle birlikte kullanıcılar birden fazla uygulamayı bulmak, başlatmak ve üzerinde çalışmak için enerji harcamak yerine fikirlerini hayata geçirmeye, karmaşık projeleri tamamlamaya ve işbirliği yapmaya odaklanabilecekler.

HAZİRAN AYINDA SUNULMAYA BAŞLANACAK

Microsoft bu açıklamayı, Şubat ayında Windows 11’de yayınladığımız ve yeni yapay zeka destekli Bing’i görev çubuğuna getiren entegrasyona dayandırıyor.

Windows Copilot’un önizlemesi Haziran ayında Windows 11 için sunulmaya başlanacak.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş