Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Dalgıç, depreme karşı ilk olarak Mudanya'nın yapı envanterinin çıkarılacağını söyledi.
Dalgıç, binaların güçlendirilmesi için üç farklı yöntem uygulanacağını kaydetti:
Çürük yapıların yıkılarak yerlerine yeşil alan yapılması ve hak sahiplerinin daha güvenli bölgelere taşınması; "Hem yapı stoğunda seyreltme yapılacak hem de Mudanya'ya yeni yeşil alanlar kazandırılacak."Yerinde dönüşüm çalışmaları; "8-10 katlı yüksek binalara izin vermeden, çürük yapıların yerinde dönüşümünü sağlayacağız."Ada bazında kentsel dönüşüm çalışmaları; "Yatırımcı bularak ada bazında gerçek anlamda kentsel dönüşüm çalışmaları yapmak olacak."Dalgıç, Güzelyalı mahallesinin daha sorunlu bir bölge olduğunu belirterek, "Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle mahalle bazında bir kentsel dönüşüm başlatabiliriz" dedi.
"Mali açıdan zor durumdayız"
Mudanya Belediyesi'nin mali durumuna ve kurumsal yapısına da değinen Dalgıç, "Mali açıdan zor durumdayız ama gerekli dokunuşları yaparak belediye hizmetlerinin aksamadan devamını sağlayacağız. Personel sayımızı azaltacağız ve mülk satışlarıyla mali disiplini sağlayacağız. Mudanya Belediyesi'nin insan kaynakları ve finans departmanları yetersiz. Bunları düzenlerken Mudanya Belediyesi'nde kurumsallaşmayı da sağlayacağız." dedi.
"Doğal ve tarihi değerler korunacak"
Mudanya'nın doğal ve tarihi değerlerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini vurgulayan Dalgıç, "Sahilleri kullanma hakkının Mudanya Belediyesi'ne verilmesi için Büyükşehir Belediyesi'nden yetki devri isteyeceğiz. Toplam 45 kilometrelik sahil bandının temizlik, bakım ve işletme hakkını aldığımızda gelir getirici projeler üretebiliriz" dedi.