Müjdeli haber Resmi Gazete’de yayımlandı!

Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre; 7 hizmet yılını dolduran er ve erbaşlar, talepte bulunmaları hâlinde kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadro-pozisyonlara atanabilecek.

Müjdeli haber Resmi Gazete’de yayımlandı!
Yayınlama: 13.05.2023 09:20:35
A+
A-

Sözleşmeli  er ve  erbaşların kamu kurumlarında istihdam edilmesini öngören yönetmelik yayınlandı. Uzun süredir beklenen bu yönetmelikle, sözleşmeli erbaş ve er olarak en az 7 hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan, talepte bulunanların kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadro ve pozisyonlara atanmalarına imkân tanınıyor. Bu durumdaki  er ve erbaşların bağlı bulundukları kuvvet komutanlıklarına 60 gün içinde başvuru yapmaları gerekiyor.

BOŞ KADROLAR BELİRLENECEK

Kamu kurum ve kuruluşları, atama yapmak istedikleri boş kadro veya pozisyonların unvanını, sayısını, adaylarda aranacak genel ve özel şartlar ile gerekli diğer bilgileri Kamu Personel Bilgi Sisteminin bulunduğu kurum aracılığıyla her yılın 15 Mart tarihine kadar Bakanlığa bildirecek. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli er ve erbaşlıktan ayrılanların istihdamında başarılı olanları tespit etmek için bir komisyon kurulacak. Ataması yapılan personel göreve başladığı tarihten itibaren atandığı kadro veya pozisyonun mali ve diğer haklarından faydalanacak.

Bu kapsamda memur kadrosuna atananların sözleşmeli erbaş ve erlikte geçen hizmet süreleri; öğrenim durumlarına göre başlangıç derece ve kademelerine her yıl bir kademe ilerlemesi ve her üç yılda bir derece yükselmesi sayılmak suretiyle kazanılmış hak aylık, derece ve kademeleri ile emeklilik hesabına esas sürenin tespitinde değerlendirilecek.

KUVVET KOMUTANLIKLARINA BAŞVURULAR YAPILACAK

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce yedinci hizmet yılını tamamlayarak ayrılan sözleşmeli erbaş ve erlerden, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmeye istekli olanlar, başvurularını 60 gün içerisinde ilgili kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığına yapacak.

Başvuruda bulunanlardan nitelik belgesi olumlu olanlara ilişkin hazırlanan başvuru listeleri ve ilgili belgeler Millî Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığınca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderilecek.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş