Mustafa Bozbey: Bu Kentin Ruhunda Sanatı ve Estetiği Yaşatacağız!

Mustafa Bozbey: Bu Kentin Ruhunda Sanatı ve Estetiği Yaşatacağız!
Yayınlama: 28.06.2024 10:26:22
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 62. Uluslararası Bursa Festivali ve 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın lansman toplantısı yapıldı.

HABER/ŞERÍFE ÖZ

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 62. Uluslararası Bursa Festivali ve 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın lansman toplantısı Kültürpark Altın Ceylan’da düzenlendi.

BURSA’DA SANATIN VARLIĞINI SÜRDÜRÜYORUZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bursa’da sanatın varlığının sürdürülebilir olması, kültür şehri, turizm şehri olan Bursa’mızın son derece anlamlı ve önemli bi kurumudur Kültür Sanat Vakfı. Kentlerin sadece imar yönünden anılması yetmiyor.

Kültür sanat hareketliliğinin yoğun olduğu kentler daha öne çıkıyor. Kültürlerini, sanatını ve sanatçısını koruyan kentler daha öne çıkıyor. Bursa için bu son derece önemli. Bir kenti sadece binaları, sokakları, yolları ya da meydanlarıyla tanımlarsak çok büyük bir eksiklik yapmış oluruz.


Bir kent kimliğini, o kentin kültüründen ve kültürden beslenen sanatsal atmosferle kazandığını biliyoruz. Biz istiyoruz ki Bursa’mızın her ilçesi, mahallesi, sokağı kültür sanat etkinlikleriyle dolup taşsın. Her yaştan, her kesimden Bursalı’nın sanat faaliyetine ulaşımı sağlansın. Yıldırım, Kestel, İznik, Nilüfer, Mustafakemalpaşa ve Osmangazi ilçelerinde gerçekleştireceğimizi bildirmek isterim. Önümüzdeki zamanlarda 17 ilçemizde de kutlanmasını ve her kesimin bunlardan yararlanmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

ALTIN KARAGÖZ HALK DANSLARI YARIŞMASI ÍLE TÜM BURSA’LILARA ULAŞACAĞIZ

Başkan Bozbey, “Dans ekibimiz 17 ilçede gösteri yapacak. Altın Karagöz Halk Dansları yarışmasıyla Bursamızın tamamına ulaşmış olacağız. Bursamızda bir festival coşkusunu da oluşturacağız. Kültür ve sanat etkinlikleri düzenleyerek kentimize değer katmaya devam ediyoruz. Kentimizde sanat coşkusunu yaşatan şey hiç kuşku yok ki Bursa Festivali’dir. Bu festival benimle yaşıt. Zengin kültürü ve sanat gelenekleriyle de öne çıkması gereken bir kentteyiz.

Bu topraklarda yetişen değerli sanatçılarımız var. Biz Bursalı tüm sanatçıların Bursalılar tarafından bilinip tanıtılmasını arzuluyoruz. Ve sanatçılarımızın bir çoğu dünyaya ilham kaynağı olmuştur. Hem kalplere, hem gözlere hem beyinlere dokundular. Bu kentin ruhunda sanat ve estetiğin bir yeri olmuştur. 62.sini düzenleyeceğimiz bu festival, bu ruhun en önemli temsilcilerindendir” açıklamalarında bulunarak Uluslararası Bursa Festivali’nin önemine değindi.

AMACIMIZ BÎRLÎK OLMASI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Yerli ve yabancı çok sanatçının sahne alacağı festivalde, dans ve sahne sanatlarının büyülü dünyasına beraber adım atacak, sanatın evrenselliğine tanıklık edeceğiz. Barış ve kardeşliğin mesajını herkese vermiş olacağız. Kentimizin kültür ve sanat hayatında önemli bir yeri olan organizasyonu yapacağımız için çok mutluyuz. Kendine özgü formatıyla kentimizde düzenlenecek olan 36. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın da kentimizde yapılması sebebiyle büyük mutluluk duyuyoruz” açıklamalarıyla Uluslararası Bursa Festivali programını açıkladı.

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.