Mustafa Bozbey: Kent Anayasasını Bursa’lılarla Oluşturacağız!

Mustafa Bozbey: Kent Anayasasını Bursa’lılarla Oluşturacağız!
Yayınlama: 15.06.2024 12:42:13
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla Kültürpark Özgen’de bayramlaşma töreni düzenlendi.

HABER/ŞERİFE ÖZ

Bayramlaşma törenine CHP Bursa İl Örgütü’nün yanı sıra vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

Törene CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, CHP Bursa Milletvekilleri, CHP Bursa İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

TÜRKİYE ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR 

Halkçı Belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini vurgulayan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Türkiye, çok yorucu bir deneyimden geçiyor. 1 aylık insan emeğinin 1 aylık kiraya yetmediği, emeklinin can çekiştiği, 10 yaşındaki çocukların inşaatta ter döktüğü günlerden geçiyoruz. Türkiye’nin mevcut siyasi gündemi daha fazla sorumluluk almayı gerektiriyor. CHP’nin cevherinde yatan halkçılıktır. Halkçılık uygulamalarını hemen hayata geçirdik. Sosyal ve halkçı belediyecilik anlayışımızı artıracağız. Bugün Bursa’da Nazım Hikmet’e küfür eden bir belediye başkanı yok. 2024’ü Nazım Hikmet yılı ilan eden bir başkanımız var. ‘Bursa’yı Nilüfer gibi yapacağız’ dedik. Bundan sonraki seçimde Mudanya’yı, Nilüfer’i, Harmancık’ı örnek göstereceğiz. Türkiye’yi aydınlık yarınlara çıkaracağız. Bugün bayram arifesindeyiz ama unutmayın genel iktidarında arifesindeyiz. Hepinizin bayramını kutluyorum.” dedi.

HALKIMIZIN TALEPLERİNİ ELİMİZDEN GELDİKÇE YERİNE GETİRECEĞİZ 

Yeşiltaş, “Partimizin siyaset pratiği her geçen gün daha dinamik, kamucu ve yoksul halkımızın taleplerine cevap veren bir çizgide ilerliyor. Emekli mitingi, çay mitingi, buğday mitingi ve laiklik karşıtı uygulamalara karşı kararlı duruşumuz, işte bu anlayışın sonucudur. Aynı zamanda, Türkiye’nin mevcut siyasi gündemi, daha fazla sorumluluk almayı gerektirdiğinden; özgüveni yüksek, sorunları çözmeye talip ve buna muktedir bir parti olduğumuzu herkese çekinmeden gösteriyoruz.

Bu doğrultuda, kazandığımız yerel seçimlerden sonra Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı’na Mustafa Bozbey, Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı’na Mansur Yavaş, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı’na Ekrem İmamoğlu seçildi.Belediye başkanlarımızı bir kez daha tebrik ediyor aldıkları sorumluluktan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Değerli mücadele arkadaşlarım, Cumhuriyet Halk Partisi’nin cevherinde yatan halkçılıktır. Halkçılık olmadan Cumhuriyet Halk Partisi olmaz. Bunun için, 47 yıl aradan sonra kazandığımız Bursa’da ve kazandığımız ilçelerimizde halkçı uygulamaları hemen hayata geçirmeye başladık” şeklinde konuştu.

İKTİDARA ADIM ADIM YAKLAŞIYORUZ

Yeşiltaş son olarak, “Yoldaşlarım, Bizlerin umudu hiçbir zaman sönmedi ve sönmeyecek. Türkiye’yi aydınlık yarınlara çıkarana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Dün olmadı ama yarın elbette olacak. Bugün bayramın arifesindeyiz. Ama hiç kimse unutmasın ki aynı zamanda genel iktidarın da arifesindeyiz. İnanın başaracağız. Mutlaka başaracağız. Yarınları birlikte kuracağız” ifadelerinde bulundu.

Mustafa Bozbey, “Gülümseyen Bursa’nın gülümseyen insanları. Nissn ayında yine tam da bu noktada, hatırlarsınız. Ne kadar güzelsiniz, ne kadar harikasınız’ diye. Ramazan Bayramı’nda demiştim ki ‘Bursa’ya baharı da bayramı da erken getirdik’. İşte, bu başarının mimarı, itici gücü, Bursa’nın sosyal belediyecilikle tanışmasıyla sizinle bir araya geldik. Bir arada olduğumuzda neleri başarabileceğimizi gösterdik. Sıra, bu birlikteliği koruyarak daha güzel günleri inşa etmekte.

Bunu da başaracağız” açıklamalarıyla Kurban Bayramı’nı kutladı.

Bozbey, “Dünyanın tüm coğrafyalarında savaşların olmadığı, barışın kardeşliğin hüküm sürdüğü, insan haklarının ihlal edilmediği, Gazze’de yaşanan katliamları kınıyor, son bulmasını diliyorum” ifadeleriyle Gazze’de yaşanan olayları kınadı.

HEDEF NET ROTA BELLİ 

Başkan Bozbey, “hedef net, rota belli. Yol haritamızda belliydi, daha da netleşti. Adım adım ince işçilik zamanı. Kültür ve sanatı, tarihi dokusu ve en önemlisi güzel insanları ile daha yaşanabilir bir kent yapacağız. Hep birlikte başaracağız. Hedefimiz, kentimizi hakettiği yere taşırken yüzlerin gülümsemesini görmek.

Bunun için kimseyi ötekileştirmeden, herkesin hizmetlerden eşit şekilde yararlanması ilkesiyle çalışmalarımızı başlattık. İlk tohumları ektik, ekmeye de devam ediyoruz. Bu şehrin anayası diye tabir ettiğimiz Kent Anayasası’nı birlikte oluşturacağız. Bursa bununla birlikte örnek gösterilebilir bir kent olacak. Tarihiyle, turizmiyle, tarımıyla Bursa’yı dünya kentleriyle yarışabilir hale getirmek boynumuzun borcudur” dedi.

BİZİM ÖNCELİĞİMİZ HER ZAMAN VATANDAŞLARIMIZDIR

Başkan Bozbey, “Bursalılar sosyal belediyeciliğin ne olduğunu farkına varmaya başladılar. Adil ve eşit anlayışla nasıl belediyecilik sunulduğunun şimdi farkına varmaya başladılar. Bursalılar bunun için yıllarca bekledi. O fırsat geldi. O fırsat sadece Bursa için gelmedi.

İstanbul Büyükşehir Başkanımız ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye ve Tarihi Kentler Birliği Belediye Başkanımız Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye ve Türkiye Sağlıklı Kentler Başkanı Cemil Tugay Türkiye Yağlı Güreşler Birliği Başkanı Ahmet Akın ve büyük başarılara imza atan Büyükşehir, İl, İlçe Belediye Başkanlarımız örnekler. İnsan öncelikli belediyecilikle yurdun dört bir yanına yayan belediyelerdir. Sadece yönettiğimiz şehirleri değil tüm Türkiye’yi gülümsetme fırsatıdır. Gücümüz ve birikimimiz var” açıklamalarında bulundu.

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.