Nerede oy kullanacağım?

Nerede oy kullanacağım?
Yayınlama: 17.04.2023 14:49:27
A+
A-

Tüm Türkiye 14 Mayıs’ta gerçekleştirilmesi beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. 60 milyon yurt içi seçmenin oy kullanacağı seçimde seçmen listelerinin belli olmasının ardından oy kullanılacak yerler de açıklandı.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için askıya çıkan seçmen listeleri, “Seçmen Sorgulama Uygulaması” ile sorgulanabilecek. Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı’nı seçmek için sandık başına gidecek olan vatandaşlar şimdiden nerede oy kullanacaklarını merak etmeye başladı. Peki, nerede oy kullanacağım? Seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır?

SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Seçmen kaydı sorgulama, hem YSK hem de E devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Yurt içinde ikamet eden seçmenler, askı dönemi içerisinde, kendisinin, aynı hanede oturan yakınlarının ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebilecek, askı dönemi sonrasında kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının oy vereceği sandık alanı bilgilerini sorgulayabiliyor.

ADIMLAR:

1- E-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama kısmına ‘Yurt içi seçmen kaydı sorgulama’ yazarak önümüze çıkan bölüme tıklıyoruz.

2- Açılan sayfada hangi okulda oy kullanacağınıza ve sandık sıra numaranıza yönelik bilgiler yer almaktadır.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş