Neslinin tükendiği düşünülüyordu: 24 yıl sonra ilk kez görüntülendi

Ornitologlar, en son 1999 yılında görülen ve neslinin tükendiğinden endişe edilen Madagaskar’a özgü zeytin renginde ve sarı boyunlu “dusky tetraka” kuşunun yeniden görüldüğünü söyledi.

Neslinin tükendiği düşünülüyordu: 24 yıl sonra ilk kez görüntülendi
Yayınlama: 02.03.2023 22:05:59
A+
A-

Dusky tetraka, 24 yıl boyunca bilim insanları tarafından görülmedi. Bu yüzden neslinin tükendiği düşünülüyordu. Hatta bir zamanlar en çok aranan kayıp kuşlar listesinde ilk 10’da yer almıştı. Son haftalarda Madagaskar’daki ıssız yağmur ormanlarına düzenlenen bir gezide, üç adet dusky tetrakaya rastlandı.

Woweeee! Pure excitement and relief best describes how Lily-Arison Rene de Roland, Loukman Kalavah and I felt after nine days of searching for the lost Dusky Tetraka in the mountains of Madagascar last month @ABCbirds @peregrinefund @rewild #searchforlostbirds pic.twitter.com/ijLUK4Mazn

 

Ornitologlar, bu keşfin, ders kitaplarının yeniden yazılmasına neden olabileceğini düşünüyor. Çünkü kuşlar, doğal yaşam alanı olduğu düşünülmeyen dağ nehirlerinin kayalık kıyılarında görüldü.

BBC’de yer alan habere göre bilim insanları, akan suyun sesi kuşların sesini bastırdığını, bu yüzden bunca zaman dusky tetrakalara rastlanılmadığını düşünüyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş