Netanyahu, Refah çağrılarına kulak tıkadı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’a yönelik uluslararası çağrıları reddetti.

Netanyahu, Refah çağrılarına kulak tıkadı
Yayınlama: 18.02.2024 10:42:25
A+
A-

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’a yönelik uluslararası çağrıları reddetti. Netanyahu, “Refah’a askeri saldırı başlatmazsak savaşı kaybederiz” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan skandal savunma geldi.

Basın toplantısında konuşan Netanyahu, ülkesinin Gazze’deki saldırıları ve Hamas ile muhtemel esir takası anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Refah’a yönelik uluslararası çağrıları açık bir şekilde reddederek, “İsrail’in Refah dahil mutlak zafere kadar savaşacağını açıkça ifade ediyorum. Refah’ta hareket etmemizi engellemek isteyen herkes aslında bize savaşı kaybetmemizi söylüyor. Refah’a askeri saldırı başlatmazsak savaşı kaybederiz. Buna izin vermeyeceğim.”

Hamas ile rehinelerin serbest bırakılması konusunda anlaşmaya varılsa dahi Refah’a saldırılacağının sinyalini veren Netanyahu, Filistin devletinin tanınması konusunda “gelecekteki dayatmalara boyun eğmeyeceklerini” söyledi.

Al Jazeera’da yer alan habere göre Netanyahu’nun Refah’a yönelik operasyonlarını gerçekleştirileceği yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, Gazzelilerin buraya sığındığını hatırlatarak, böyle bir hamlenin “yeni bir Nakba”ya yol açacağını söyledi ve ekledi: “Gerçekten aklımızı mı kaçırdık?”

 

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.