Netanyahu’nun oğlu: Protestoları ABD fonluyor

Netanyahu’nun oğlu ülkedeki yoğun protestoları ABD’nin finanse ettiğini öne sürdü. Yair Netanyahu, bunun amacının Başbakan’a İranlılarla anlaşmaya varması için baskı yapmak olduğunu söyledi.

Netanyahu’nun oğlu:  Protestoları ABD fonluyor
Yayınlama: 27.03.2023 10:24:25
A+
A-

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu, ülkede tartışmalı yargı reformuna karşı devam eden protesto gösterilerinin ABD tarafından finanse edildiğini iddia etti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun oğlu Yair, paylaştığı bir dizi tweet ve retweet ile ülkedeki hükümet ve yargı reformu karşıtı protestoların ABD Dışişleri Bakanlığı’nın finanse ettiğini savundu.

Yair Netanyahu, paylaştığı bir tweet’te, İsrail’de gerçekleşen ‘hukuk devrimine’ karşı protestoların arkasında Amerikalıların olduğunu ifade etti.

İSRAİL HÜKÜMETİNE İRAN BASKISI

Paylaşımda, bunun amacının Başbakan’a İranlılarla anlaşmaya varması için baskı yapmak olduğu kaydedildi.

Netanyahu Jr. tarafından paylaşılan tweet’te şu ifadeler yer aldı: “İsrail’deki protestoların arkasında Amerikan Dışişleri Bakanlığı var, amaçları Netanyahu’yu devirmek, görünüşe göre İranlılarla bir anlaşma yapmak. Şin Bet nerede?”

 

ABD’DEN İÇİŞLERİNE MÜDAHALE

Öte yandan Arutz Sheva’ya konuşan İsrailli üstü düzey bir yetkili, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin İsrail iç işlerine önceki yönetimlere kıyasla çok fazla müdahale etmediğini belirtti.

Yetkili, “Yönetim İsrail’in özel işlerine geçmişte olduğundan daha fazla karışmıyor. Benyamin Netanyahu’yu iki kez iktidardan uzaklaştırmaya çalıştılar. Geçmişte bariz müdahaleler oldu, Bill Clinton başbakanı devirmeye çalıştı. Kendisi de bunu itiraf etti” dedi.

Yetkili, ayıca “İçişlerimiz sükunete kavuşana kadar (Netanyahu’nun) Beyaz Saray’a davet edilmeyeceği bize açıkça ifade edildi” bilgisini verdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.