Netanyahu’ya protesto: ”UTAN”

Netanyahu’ya protesto: ”UTAN”
Yayınlama: 12.07.2024 13:52:19
A+
A-

KONUŞMASINI “UTAN” DİYEREK KESTİLER

İsrail ordusunun mezuniyet töreninde konuşma yapan Netanyahu, “Savaşın ne kadar süreceğini soranlar var, ben de iki kelimeyle cevap veriyorum: zafere kadar, zafere kadar, zaman alsa bile.” dedi. Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların zafere ulaşana kadar durmayacağını vurgulayan Netanyahu, ”Utan” sloganıyla protesto edildi.

“İSRAİL’İ TEHLİKEYE ATAN BİR ANLAŞMAYI KABUL ETMEM”

İsrail ordusundaki öğrencilerin mezuniyet töreninde konuşan Netanyahu, İsrail’in güvenliğini tehlikeye atan bir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini dile getirdi; Hamas suikastçıları planla çelişen ve İsrail’in güvenliğini tehlikeye atan taleplere bağlı kalmaya devam ediyor. İsrail’in Başbakanı olarak ve ulusal sorumluluk duygusundan dolayı, bunu yapmaya hazır değilim. Bu talepleri kabul ediyorum. Bu nedenle İsrail’in güvenliği için gerekli olan ve taslakta yerine getirilen dört ilkeye sıkı sıkıya bağlı kalıyorum.”

Ateşkes için tepki çeken şart Netanyahuya protesto: UTAN

MISIR SINIRININ KONTROLÜNÜ İSTİYOR

Netanyahu, esir takası için 4 şartları olduğunu kaydederek Gazze ile “Mısır arasındaki sınır kapılarının kontrolü bizde kalmalı” mesajı verdi;

“Bunlar bizim temel ilkelerimizdir. Eminim ki bunlara karşı çıktığımız takdirde hem rehinelerimizi serbest bırakacak bir anlaşmaya varacağız hem de tüm hedeflerimiz tamamlanana kadar mücadelemizi sürdürmemizi sağlayacak. Rehinelerimizi serbest bırakmanın yolu Hamas’a tüm gücüyle baskı yapmaya devam etmektir.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.